Intel ostaa suomalaisen grafiikkakehittäjä Siru Innovationsin

Prosessorijätti Intel hakee otetta grafiikkaohjaimista. Eilen yhdysvaltalaisissa somelähteissä kerrottiin Intelin ostavan grafiikkaryhmäänsä myös suomalaisen Siru Innovationsin Ulvilasta. Myyntisummaa ei ole kerrottu.

Suomalaisyritys on kehittänyt jo vuodesta 2011 lähtien tietokoneiden grafiikkaohjaimia. Taustalla on jo vuosikymmenen takaisen BitBoys-kehittäjäkonkareita kuten Kaj ja Mika Tuomi, sekä Mikko Alho.

Heidän Bitboysin tekniikka myytiin aikanaan näytönohjainvalmistaja ATI, joka siirtyi myöhemmin piirivalmistaja AMD:lle, josta mobiilipuolen osaaminen myytiin Qualcommille.

Intelin grafiikkapiirien kehittäjäjoukkoon siirtyvän Siru Innovationsin liikevaihto oli vuonna 2020 yli 4,4 miljoonaa euroa väkeä 24.  Yritys jatkaa Intelin grafiikkakehittäjien kanssa. Intelijan ja Sirun välistä kauppasummaa ei ole julkistettu.

Lisää: Intelin grafiikkakehitys  (LINKKII, twitter), Siru Innovations (LINKKI, ei enää toiminnassa), Satakunnan uutinen 5.5.2022 (LINKKI), PC Gamer -pelitlehden 5.5.2022 uutinen  (LINKKI) ja Wikipedian taustatiedot (LINKKI).

Päivitetty

Kuvituskuva: Intel Arc