Wärtsilä avasi teknologiakeskuksen Vaasaan

Wärtsilä on saanut Vaasaan uuden teknologiakeskuksen, Sustainable Technology Hubin (STH). Uusi keskus avaa mahdollisuuksia innovaatioille ja yhteistyölle sekä vihreän teknologian, kestävien polttoaineiden ja digitaalisten ratkaisuiden kehitykselle. Keskuksessa on myös yrityksen maailmanlaajuinen etävalvontakeskus.

Suunnitelma uuden noin 250 miljoonan euron teknologiakeskuksen rakentamisesta, julkistettiin jo vuonna 2018. Keskuksessa on moderni polttoainelaboratorio, moottoreiden testaustilat, sekä pitkälle automatisoidut tuotantolinjat. Uusi keskus tuo saman katon alle 1500 työntekijää. Tiloissa hyödynnetään kehittynyttä energian talteenottoa, mikä mahdollistaa rakennuksen lämmityksen omavaraisesti.

Wärtsilä on tuonut markkinoille hiilineutraaleilla polttoaineilla toimivia moottoreita. Tänä vuonna on lanseerattu Wärtsilä 32 -metanolimoottori ja ammoniakkipolttoaineella toimiva moottorikonseptimme valmistuu vuonna 2023. Vetymoottorikonseptin odotetaan valmistuvan puolestaan vuonna 2025.

Eilen kutsuvieraille järjestetyssä juhlallisessa avajaisjuhlassa paikalla oli muun muassa elinkeinoministeri Mika Lintilä. Hänen mukaansa tällä investoinnilla Wärtsilä tekee historiaa Suomessa ja erityisesti Vaasan seudulla, missä yhtiö on ollut edistävänä voimana jo pitkään.

Uusien palveluratkaisujen innovointi ja kehittäminen ovat keskeinen osa STH:n toimintaa. Sitä tukee uusi “Wärtsilä Land & Sea Academy” -koulutuskeskus sekä “Customer Expertise Centre” etävalvonnalle ja -tuelle ja ennakoiville kunnossapitoratkaisuille.