Yhdellä lidarilla koko tunnistus

Saksalaisen Pepperl+Fucshin R2000 2D-lidar-yksikkö mahdollistaa tehokkaan ääriviivojen havaitsemisen kuljetinhihnalta yhdellä ainoalla anturiratkaisulla. Yrityksen Contour2D-tuote rakentuu R2000-lidarista ja MSEU-laskentayksiköstä.

Pepperl+Fucshin R2000 2-D lidar-anturin korkea kulmatarkkuus yhdistettynä älykkääseen algoritmiin pystyy korjaamaan esimerkiksi kuljettimella syntyvät varjot. MSEU (Multi Scan Evaluation Unit) -yksikkö huolehtii puolestaan laskenta-algoritmin toteuttamisesta ja lidarin raakatietojen jatkokäsittelystä.

Tehtaan kuljetinhihnalle tehty Contour2D-ratkaisu tarvitsee vain yhden R2000 2-D-lidar-anturin. Näin sen avulla ei tarvita aiempien ratkaisujen useiden anturien kohdistamista toisiinsa eikä aikaa vievää konfigurointia. Ja koska asennettavia komponentteja on vain kaksi (anturi ja MSEU), Contour2D:n laitteistokustannukset ovat alhaisemmat ja asennus suoraviivaista.

Järjestelmä voidaan  asentaa jälkikäteen helposti myös olemassa oleviin laitoksiin ja kuljetinhihnoihin ilman muutoksia.

Lisää: Pepperl+Fuchs (LINKKI). Contour2D-tuotetiedot (LINKKI, pdf) ja Sensonor Oy (LINKKI).