Kätevä pystynäyttö 16:18-kuvasuhteella

Korealainen LG tuo tarjolle ohelmoijille ja kuvankäsitteliöille 16:18-kuvasuhteella toteutetun 28 tuuman pystymallisen tietokonenäytön. Uusi DualUp 28MQ780 B-näyttö on alallaan ensimmäinen. Se kiinnitetään pöytälevyyn Ergo+-jalustan avulla.

LG Electronicsin 28MQ780-B -näyttö on maailman pystysuuntaisen 16:18 kuvasuhteen näyttö, jonka tarkkuus on 2 560 x 2 880 pikseliä. Kahta 21,5-tuumaista näyttöä vastaava 28MQ780-B vie vain yhden näytön verran tilaa.

Uusi DualUp-näyttö sopii valmistajan mukaan esimerkiksi tekstinkäsittelyyn tai ohjelmointiin. Näytön muotoilusta hyötyvät lisäksi erilaiset videosuunnittelijat tai striimaajat. Sellaisessa työssä moninäytöt ovat enemmän kuin tarpeen.

”Esimerkiksi ohjelmoijat metsästävät usein 16:10-kuvasuhteen näyttöjä ja muita tehokkuutta parantavia 3:2-näyttöihin suunniteltuja niche-laitteita’’, kertoo LG Nordicin tuotepäällikkö Robert Seo. Monitorin suunnittelun tavoitteena oli hänen mukaan ennen kaikkea, että näyttö helpottaisi laajojen materiaalien käsittelyä, kun ikkunoita voi olla auki samanaikaisesti useampia.

Monitorin SDQHD (Square Double Quad High Definition) Nano IPS -paneelin kuvatarkkuus on 2 560 x 2 880 pikseliä ja virkistystaajuus 60 hertsiä.

Uuden monitorin tyypillinen kirkkaus on 300 cd/m2, kontrastisuhde 1000:1 ja vasteaika viisi millisekuntia (harmaa-harmaa). Värisyvyys on 10 bittiä pikseliä kohden (1,07 miljardia väriä), ja kuvakulma (CR≥10) on 178 astetta sekä pysty- että vaakasuunnassa.

Näyttömonitori asennetaan pöytälevyyn Ergo+-erikoisjalusta avulla, jolloin saadaan normaaliratkaisuihin verrattuna lisää pöytätilaa sekä laajemmat säätömahdollisuudet niin korkeuden (165 mm), syvyyden (210 mm), kallistuksen ((± 25°) ja kierron(±335°) suhteen.

Uusi pystymonitori on varustettu 100 x 100 millimetrin  VESA-kiinnikkeillä yhteensopivuuden takaamiseksi olemassa olevien toimistojen ratkaisuiden kanssa. Näytössä on liitäntöinä USB Type C (DisplayPort Alt Mode) 90 watin virransyötöllä ja neljä HDMI 1.4-väylää.

Monitorissa on mukana myös KVM-kytkin, jonka ansiosta esimerkiksi kahden toisiinsa kytketyn laitteen ohjaaminen onnistuu yhdellä hiirellä ja näppäimistöllä sisäänrakennettujen USB Type-A -porttien kautta.  Kuvansiirto onnistuu USB Type C-portin lisäksi kahden HDMI 2.0-porttien välityksellä. USB-portteja on kolme ja 2 x 7 watin kaiuttimet ja kuulokeliitäntä.

Lisää: LG (LINKKI), DualUp 28MB780-B (saatavissa 1.7.2022 alkaen)