SuomiAreena: ICT ja vihertävä koodi – Päivitetty 15.7.2022

Porin SuomiAreena-tapahtuman aiheita ovat politiikan lisäksi ICT-alue ja ohjelmistoalan ympäristövaikutukset. Koodia Suomesta ry:n paneelissa keskustellaan,  miten ohjelmistoja teettävä asiakas voi vaikuttaa tietojärjestelmien vihreyteen mutta välttää ns. viherpesun. SuomiAreenan ohjelmia voi seurata verkon kautta ja osa esityksistä voi katsoa myös jälkikäteen verkon kautta. PÄIVITETTY 15.7.2022!

Suomalainen ohjelmistoala on ollut vuosien ajan monissa asioissa edelläkävijä. Hiilineutraaliuden suhteen näin ei kuitenkaan ole. Alalla ollaan kuitenkin herätty, sillä ICT-ratkaisut vastaavat selvitysten mukaan 4–10 prosentista sähkön vuosikulutuksesta ja 3–5 prosentista globaaleista kasvihuonepäästöistä). Koodia Suomesta ry lanseerasi keväällä myös ohjelmistoyhtiöille erityisen hiilineutraaliusmerkin.

Porin kauppakeskus Puuvillassa ti 12.7. klo 16-16.45 järjestettävää keskustelua voi seurata paikan päältä, mutta myös verkon yli tai myöhemmin tallenteena MTV Katsomosta. Mukana paneelikeskustelussa ovat Koodia Suomesta yhdistyksen puheenjohtaja Janne Kalliola, hiilineutraaliusmerkin saaneen Hiottun toimitusjohtaja Satu Lapinlampi, kestävän ICT-kehityksen asiantuntija Antti Sipilä TIEKEstä sekä asiakkaan näkökulmaa mukaan tuova Jusu Toivonen Rukakeskus-konsernista. Paneelin juontaa Satu Heikinheimo ohjelmistoyritys Fraktiosta.

SuomiAreenassa käsitellään ICT-alaa monissa muissakin osuuksissa. Esimerkiksi maanantaina 11.7 ohjelmassa on Porin Raatihuoneenpuiston lavalla Tietoevryn järjestämänä käsitellään digitaalisen kyberturvallisuuden murrosta ja Photonics Finland -yhteisön osuudessa 13.7 keskiviikona 12.00-12.45 Porin kaupungintalon lavalla, kuinka fotoniikka läpimurtoteknologia mullistaa terveydenhuollon.

Kaikkiaan viikon aikana järjestetään yli 230 eri puheosuutta. Niiden pääaiheina ovat ilmasto, ympäristö, luonto (ti), kestävä kehitys (ke), energia (ma), ruoka (to), turvallisuus (pe), kansainvälisyys (ke) sekä  terveys, hyvinvointi (ke),  työ, yrittäjyys (to) ja talous (pe).

Lisää: SuomiAreenan koko ohjelmisto 11.7 –  15.7.2022 (LINKKI) ja videotallenteet osasta esityksistä (LINKKI). SuomiAreenan ohjelmistoalan paneelikeskustelu ti 12.7. 2022 klo 16.00-16.45 (LINKKI) ja Koodia Suomesta ry (LINKKI).

LISÄYS: Ensi vuonna SuomiAreena järjestetään 10.–14.7.2023.

Kuvituskuva: SuomiAreena

Päivitetty 15.7.2022