Elektroniikka- ja muu sähkötekninen teollisuus väheni toukokuussa

Tilastokeskuksen tietojen mukaan suomalaisen teollisuuden liikevaihto kasvoi vielä toukokuussa 28 prosenttia viime vuoden vastaavaan verrattuna. Sen sijaan sähkö- ja elektroniikkateollisuudessa toiminta taantui liikevaihtona 11 prosenttia ja myös vienti laski toukokuussa 13,6 prosenttia.

Teollisuuden liikevaihto on kasvanut Suomessa yhtäjaksoisesti tammikuusta 2021 alkaen. Kasvu oli voimakkainta edelleen toukokuussa kemianteollisuudessa, 78,7 prosenttia vuodentakaisesta.

Kasvuun vaikutti toimialan tuotteiden hintojen nousu pääosin Venäjän Ukrainan sodan takia.

Metalliteollisuudessa liikevaihdon kasvua oli toukokuussa 17,7 prosenttia ja metsäteollisuudessa 17,4 prosenttia.

Maltillisimmin kasvoi tekstiiliteollisuuden liikevaihto, joka oli kymmenen prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin.  Päätoimialoista vain elektroniikka- ja sähkötekninen alue laski 11 prosenttia.

Vientiliikevaihdon kasvu oli puolestaan voimakkainta polttoaineiden värittämänä kemianteollisuudessa, 101,4 prosenttia vuodentakaisesta.

Metsäteollisuuden vientiliikevaihto kasvoi 20,8 ja metalliteollisuuden vientiliikevaihto 16,1 prosenttia.  Sen sijaan sähkö- ja elektroniikkateollisuuden vientiliikevaihto väheni 13,6 prosenttia viime vuodesta.

Lisää: Tilastokeskuksen toukokuun 2022 tiedot (LINKKI) ja aiemmat alueen uutisjutut Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).

Kuvituskuva: ABB