Akkubisnes nosti Valmet Automotiven listoille

Uudenkaupungin Valmet Automotive noterataan ensimmäistä kertaa autoteollisuuden sadan suurimman komponenttitoimittajan listalla. Pääsy listalle perustuu vuoden 2021 tilinpäätökseen. Sijoitus on julkaistu saksalaisessa alan  Automobil Produktion -lehdessä.
Suomalaisyrityksen tulos heijastelee yhtiön onnistunutta liiketoiminnan laajentumista sähköauto- ja akkubisnekseen. Kasvava akkubisnes nosti suomalaisyrityksen listalla 86 sijalle. Yritys kasvoi erityisesti bruttomyynnissä. joka huomioi laskutetut materiaalit ja komponentit, ennätykselliselle lähes kolmen miljardin euron tasolle.
Kuva: Valmet Automotive

Suurinta kasvu oli kuitenkin akkuliiketoiminnassa. Pelkästään viime vuonna Valmet Automotive allekirjoitti kolme merkittävää akkujen valmistussopimusta autoteollisuuden toimijoiden kanssa ja lisäsi suunnittelu-, testaus- ja tuotantokapasiteettiaan investoinneilla Suomessa ja Saksassa.

Tänä vuonna Valmet Automotive aloittaa Suomen Salon ja Uudenkaupungin tehtaiden lisäksi myös akkutuotannon uudessa tehtaassaan Kirchardtissa, Saksassa. Lisäksi yhtiö on esitellyt  itsesuunnittelemansa Modular Battery Platform -akkujärjestelmätuoteperheen, joka  on kehitetty erityisesti liikkuvien työkoneiden sekä raskaan liikenteen tarpeisiin.

Valmet Automotive on tehnyt autonvalmistuksessa myös sopimukset uusien Lightyearin ja Sono Motorsin sähköautomallien valmistuksesta Uudenkaupungin tehtaalla. Kinematiikkajärjestelmissä Valmet Automotive on esitellyt myös sähköautojen latausluukkujen tuotelinjan.

Lisää: Aiemmat uutiset Valmet Automotivesta Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).

Päivitetty