Näin kännykkäverkkosi selvisi nopeustesteissä

Tutkimusyhtiö Omnitele selvitti kahdeksan suomalaiskaupungin mobiiliverkkojen toiminnan ja nopeudet.  Tulosten perusteella DNA:n liittymällä saavutettiin suurin keskimääräinen latausnopeus seitsemässä kaupungissa kahdeksasta. Kaikilla operaattoreilla 5G-verkon nopeudet olivat keskimäärin erittäin hyvällä tasolla.

Omnitelen uudessa mittausraportissa vertailtiin kännykkäverkkojen nopeuksia Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Tampereella, Turussa, Jyväskylässä, Lahdessa ja Porissa. Tiedonsiirtonopeudet ja operaattoreiden keskinäinen järjestys vaihtelivat paikkakohtaisesti mitattujen alueiden sisällä.

Kuva: Omnitelen  testitulokset on esitetty aluekohtaisina keskiarvoina sekä koko mittauksen keskiarvona. Lähde: Omnitele/DNA 2022.

Mielenkiintoista uusissa mittauksissa oli 5G-verkkojen toiminta, jotka olivat kaikkien operaattoreiden osalta keskimääräiset keskimääräisesti erittäin hyvällä tasolla. Suurin keskimääräinen latausnopeus saavutettiinDNA:n liittymällä iloitsee DNA-tiedotteessaan.

Kesä-heinäkuussa tehtyihin mittauksiin valittiin kultakin operaattorilta nopeimman tiedonsiirtoyhteyden tarjoava matkapuhelinliittymä.  DNA:n liittymä ylsi myös koko vertailumittauksen suurimpaan keskimääräiseen latausnopeuteen, 588 Mbit/s. Elisan liittymällä saavutettiin toiseksi suurin keskimääräinen tiedonsiirtonopeus, 460 Mbit/s, ja Telian liittymällä kolmanneksi suurin, 413 Mbit/s.

Lisää: Omnitelen tiedonsiirtonopeusraportti 7/2022 suomeksi pdf-muodossa (LINKKI)

Taustaa: Omnitele on suomalainen matkaviestinverkkoihin ja niiden kehitykseen erikoistunut konsulttiyhtiö.  Yrityksen pääomistaja eli 82.1 prosenttia on suomalainen sijoituskonserni Finda, joka oli aiemmin  myös DNA:n suuromistaja. DNA ja Elisa omistavat edelleen myös Omniteleä. Telenor osti DNA:n vuonna 2019. Lisää uutisia Omnitelestä (LINKKI), Findasta ja Telenorista (LINKKI) Uusiteknologia.fi:ssä.

Päivitetty