Ensimmäisten akkuinsinöörien koulutus käynnistyy

Suomen ensimmäisten akkuinsinöörien koulutus käynnistyy Centria ammattikorkeakoulussa.  Koulutuksessa aloittaa syyskuun alussa 25 ensimmäistä opiskelijaa, joilla on taustaa kone-, sähkö- sekä kemian- ja prosessitekniikoista. 

Centria amk:n muuntokoulutuksessa opiskellaan monipuolisesti akkutekniikkaa sekä teoriassa että käytännön harjoitteiden muodossa. Opintojen aikana syvennytään akku- ja sähkökemiaan, akkukemikaalien ja akkujen valmistukseen sekä akkujen kierrätystekniikoihin.

Opintojen aikana tehdään konkreettisia harjoituksia Centrian laboratoriotiloissa: kemian koetehtaassa sekä akku- ja saostuslaboratorioissa. Koulutusta tukevat myös akku- ja kaivosalaan liittyvät Centrian kehittämis- ja tutkimusympäristöt.

Akkutekniikan muuntokoulutuksesta opiskelija valmistuu taustansa tai kiinnostuksensa perusteella joko sähkö- ja automaatiotekniikan tai kemiantekniikan insinööriksi. Opintojen laajuus on vähintään 60 opintopistettä, ja niiden kesto on noin kaksi vuotta.

Centrian akkutekniikan koulutusohjelma on ensimmäinen laatuaan Suomessa. Maakunnassa jo toimivien akkusektorin organisaatioiden, kuten Umicore Finland, Jervois Mining ja Keliber, lisäksi on odotettavissa, että lähivuosien aikana alalla aloittaa useita uusia yrityksiä.

Kuvituskuva: Valmet Automotive