Johtotähti keskittää auto- ja akkutuotantoaan

Mercedes-Benz keskittää uusien sähköautomallien valmistuksen Euroopassa neljälle omalle tehtaalleen. Kolme niistä sijaitsee Saksassa ja yksi Unkarissa. Lisäksi yhtiö keskittyy paikalliseen, lähellä autonvalmistusta sijaitsevaan akkutuotantoon sekä vihreän energian hyödyntämiseen.

Mercedes-Benz investoi tuotannon kehittämiseen investoidaan yli kaksi miljardia euroa lisää vuoteen 2026 mennessä. Sähköautojen tuotantolaitokset kykenevät valmistamaan samalla tuotantolinjalla polttomoottori- ja hybridityylisiä xEV-autoja.  Vuonna 2025 puolet globaalisti myynnistä xEV-autoja. Yritys kehittää ja valmistaa itse seuraavan sukupolven sähköiset auton voimalinjat.

Akkuja Mercedes-Benz tuottaa nykyisin viidessä tehtaassa kolmella mantereella. Euroopassa akuista vastaa vuonna 2009 perustettu Mercedes-Benz AG:n tytäryhtiö Deutsche ACCUMOTIVE GmbH, jonka tehtaat sijaitsevat Saksan Kamenzissa, Hedelfingenissa ja Brühlissa sekä Puolan Jaworissa.

Yhtiön uusin akkutehdas sijaitsee Bibb Countyssa USA:ssa, josta akustot toimitetaan Tuscaloosassa sijaitsevalle autotehtaalle. Kiinan tuotantoa varten akustot tuotetaan Beijing Benz Automotive Co. Ltd:n (BBAC) tehtailla Pekingissä. Vuonna 2019 Mercedes-Benz avasi akkutehtaan myös Thaimaan Bangkokissa paikallista hybridi- ja sähköautojen tuotantoa varten.

Valmet Automotive valmistaa Mercedes-Benzille Uudenkaupungin autotehtaallaan A-sarjan malleja. Lisäksi yritys on sopinut  uutena Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé-mallin tekemisestä polttomoottori- ja hybridiversiona. Tuotanto alkaisi Uudenkaupungin autotehtaalla vuoden 2023 loppupuolella. Se on  jo on neljäs automalli Mercedes-Benz Group AG:lle.

Kuvituskuva: Mercedes-Benzin täyssähköauton akuston rakenne.