Oled-jättinäyttö 0,1 millisekunnin vasteajalla

Berliinissä pian avautuvat IFA-messut näkyvät kulutuselektroniikan laitevalmistajien uutuusjulkistuksissa. LG esitteli uuden 4K:n tarkkuuksisen 48 tuuman kokoisen OLED-pelinäytön, jonka vasteajaksi ilmoitetaan 0,1 millisekuntia. Uutuus tulee Suomessa myyntiin jo syyskuun puoliväliin mennessä. 3.9.2022 päivitetty LG:n uusimmilla IFA2022-messutiedoilla.

LG Electronics 48-tuumaisen OLED-näytön UltraGear 48GQ900 etuihin kuuluvat itsevalaisevien pikselien tarjoama, valmistajan mukaan jopa lähes ääretön kontrasti (kontrastisuhde 1 500 000:1) sekä huippunopea 0,1 millisekunnin vasteaika.

Uutuusnäytön OLED-paneelin pikselit vaihtavat väristä toiseen 0,1 millisekunnissa (harmaa–harmaa), ja sen virkistystaajuus on 120 Hz tai ylikellottaessa 138 Hz. Näytössä toistuvat 1,07 miljardia väriä kattavat 99 prosenttia DCI-P3-väriavaruudesta pikseliä kohden 10-bittisen värisyvyyden ansiosta. Näytön resoluutio on 4K UHD ja kuvakoko 3 840 × 2 160 pikseliä.

Suurikokoinen näyttö sopii muotoilunsa puolesta niin pelihuoneeseen kuin työhuoneen kirjoituspöydälle tai television tilalle olohuoneeseen. Näytöstä löytyy useita pelaamisen erikoistoimintoja. Lisäksi AMD FreeSync Premium ja Nvidia G-Sync Compatible mahdollistavat mukautuvan virkistystaajuuden PC-käytössä, kun taas konsoleilla synkrontointi tapahtuu HDMI VRR:n avulla.

Myös äänentoisto on uutuusnäytössä tavallista parempi. Sisäänrakennetun stereoäänen ulostulo on 20 wattia kanavaa kohden. Kuulokeliitännän lisäksi omaa äänijärjestelmää voi halutessa käyttää optisen SPDIF-liitännän kautta. Näytössä on yksi DisplayPort 1.4- ja kolme HDMI 2.1 – liitäntää.

LISÄYS 3.9.2022: LG esittelee Berliinin IFA-messuille (kuvassa vasemmalla) myös suurikokoisen 97-tuumainen OLED Evo G2 Gallery Edition -televisionsa, jonka sanoo olevansa maailman suurin OLED-televisiomalli. Messuilla on esillä myös LG:n 88-tuumainen Signature  OLED TV 8K. Nähtävillä on lisäksi 136 tuuman 4K Micro LED -televisio (3 840 x 2 160) ja taittuvanäyttöinen 42 tuuman Flex OLED-televisio, jonka kaarevuutta voidaan säätää 20 eri asentoon.

Lisää: LG (LINKKI), UltraGear tuotetiedot (LINKKI) ja Berliinin IFA22-messut 2.-6.9.2022 (LINKKI) sekä LG:n muita IFA-uutuuksia yrityksen youtube-kanavan kautta (LINKKI).

Päivitetty