Samsung toi nopean 0,1 millisekunnin Oled-näytön

Samsung julkisti eilen alkaneilla Berliinin IFA2022-messuilla toisen korealaisen LG:n tavoin 0,1 millisekunnin Oled-pohjaisen tietokonenäytön. 34 tuuman uutuus on Samsungin ensimmäinen Oled-pelinäyttö QuantumDot-tekniikalla. Mukana on linkki myös päivittäin ilmestyviin sähköisiin IFA2022-messulehtiin.

Samsungin Odyssey Oled G8 uutuus tarjoaa 0,1 millisekunnin vasteajan ja 175 hertsin virkistystaajuuden. Näyttöei vaadi taustavaloa, ja se tuottaa ilman värisuodatinta valmitstajan mukaan aidon RGB:n sekä maksimaalisen väritarkkuuden ja kirkkauden.

Uudessa näytössä kuten muissakub Oled-näytöissä, jokainen pikseli toimii omana valonlähteenään. Sen ansiosta esimerkiksi musta väri toistuu hyvin mustana. Uusi näyttö on ohuimmillaan vain 3,9 millimetrin levyinen metallikehykseltään.

Samsungin uusi Oled-näyttö on myös VESA DisplayHDR 400 True Black -sertifioitu. Alhaisen vasteajan ja virkistystaajuuden lisäksi näyttöä parantaa entisestään AMD:n FreeSync Premium, jonka luvataan takaavan sujuvan pelaamisen.

Odyssey Oled G8 voi toimia pelien lisäksi laajemminkin viihdekeskuksena. Sillä voi toistaa myös muuta sisältöä valmistajan Smart Hubin kautta, joka tarjoaa pääsyn live-lähetysten lisäksi eri suoratoistopalveluihin, kuten Amazon Primeen, Netflixiin ja YouTubeen.

Visuaalista immersiota varten näyttö on varustettu myös CoreSync & Core Lighting+ -toiminnolla. Näytön takaosassa sijaitseva valaistustekniikka sovittaa yhteen näytön värejä. Lisäksi Odyssey OLED G8:ssa on Micro HDMI (2.1), Mini DP (1.4) ja USB-C-portit liitäntöjä varten. Pohjoismaissa uusi Odyssey OLED G8 tulee saataville myöhemmin tänä vuonna.

Lisää: Samsung Odyssey Oled G8 -tiedote (LINKKI) ja LG:n Oled-näyttöuutinen Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI) sekä IFA2022-messusivusto (LINKKI) ja messujen päivittäin ilmestyvät e-uutislehdet (LINKKI).