Kiinalainen akkuvalmistaja yhteistyöhön Mercedes-Benzin kanssa

Valmet Automationin kiinalainen osaomistaja CATL lähtee akkuyhteistyöhön Mercedes-Benzin kanssa uuden tuotantolaitoksen rakentamisesta Unkarin Debreceniin. Tehtaan valmistamat akut tullaan toimittamaan aikanaan Mercedes-Benzin tehtaille Saksaan ja Unkariin.

Saksalaisen autonvalmistajan ja kiinaisen CATL:n yhteistyökuviot uusine tehtaineen ovat seuraava askel Mercedes-Benzin sähköistymisstrategiassa, joka tähtää täyssähköiseen automallistoon 2020-luvulla.

Saksalaisvalmistajan tavoitteena on rakentaa vuosikymmenen aikana kahdeksan uutta akkutehdasta, joista neljä sijoittuu Eurooppaan. Näin muodostuvan akkukapasiteetin teho on 200 GWh vuoteen 2030 mennessä. Tulevien akkujen valmistus toteutetaan CO2-neutraalisti, ja tehtaan toimintaa ja tuotantoa auditoivat riippumattomat kolmannet osapuolet eli Dekra ja SGS.

Merceded-Benzin kiinlainen yhteistyökumppani CATL omistaa myös 23,08 prosentin osuuden suomalaisesta Valmet Automotivesta. Yritys on viime vuosina panostanut akkupakettien tuotantoon Salossa ja Uudessakaupungissa, jossa tehdään autojen kokoonpanoa myös Mercedes-Benzille. Valmet Automotive on aloittanut myös uusimmat investoinnit Saksan Kirchardtin akkutehtaaseen.

Mercedes-Benz kertoi akkusuunnitelmistaan jo elokuun lopulla. Lisää Uusiteknologia.fi:n uutisesta (LINKKI).

Lisää: CATL- (LINKKI) ja Mercedes-Benz-uutiset (LINKKI) Uusiteknologia.fi:ssä.

Kuvituskuva: Mercedes-Benzin EQC-mallin akkujen valmistussa tytäryhtiön Kamenzin tehtaalla Saksassa.