Älykelloon sertifioitu sydämen EKG-mittaus

Huawein kahteen uuteen älykellomalliin on saatu CE-sertifiointi, jonka myötä yhtiö voi tarjota GT 3 Pro- ja Watch D-kellojen käyttäjän EKG- ja verenpainemittaukset myös Euroopassa. Niiden EKG-anturimoduulin avulla voidaan analysoida sinusrytmiä ja eteisvärinää reaaliaikaisesti. 

Huawein Watch GT 3 Pro ja Watch D ovat saaneet CE-sertifikaatin yrityksen ECG -sovellukselle. Sen avulla käyttäjät voivat nyt hyödyntää älykellojen uutta EKG-mittaustoimintoa ja tehdä sydämestään myös elektrokardiogrammin. Sertifioinnista huolimatta kyse ei ole yrityksen mukaan lääketieteellisestä laitteesta vaan niiden tulokset ovat tarkoitettu vain viitteelliseen käyttöön.

Huawein Watch D tarjoaa myös CE-sertifioitua EKG-seurantaa ja tarkkaa verenpainemittausta.

Uutuuksien elektrokardiogrammin seurannan avulla voidaan Huawein mukaan auttaa tunnistamaan monia terveysriskejä, kuten epäsäännöllisen sydämen rytmin. Koskemalla laitteen sivussa olevaa elektrodia 30 sekunnin ajan käyttäjä voi nähdä reaaliaikaisen mittaustuloksen kellon näytöllä.

Uusi elektroditeknologia on tehnyt EKG-seurannasta tarkempaa.  Uutuudet ovat yrityksen ensimmäisiä älykelloja, joille on myönnetty CE-sertifikaatti EKG-seurantaan. Yritys on saanut lisäksi vastaavat sertifioinnit myös Kiinan lisäksi Thaimaahan, Uuteen-Seelantiin ja Kolumbiaan.

Uusissa malleissa TruSeen 5.0+ -sykemittausjärjestelmä sekä PVD-päällystetyt elektrodit kaartuvassa ja läpinäkyvässä takakuoressa luovat Huawein mukaan perustan, jonka ansiosta EKG-toiminto ja sen kahdeksan valosähköistä anturia voivat tunnistaa halutun signaalin ja suodattaa pois häiriöitä reaaliajassa.

Sertifioidun EKG-toiminnon ohella Huawein Watch GT 3 Pro -kellossa on muitakin terveystoimintoja, kuten SpO2:n , TruSleep 2.0 -unen ja stressinseuranta sekä elämäntapoja tukeva tehtävämuistutustoiminto.  Aloitukuvan Watch GT3 Pro:n lisäksi toinen Watch D -malli tarjoaa myös CE-sertifioitua EKG-seurantaa ja verenpainemittausta.  Siihen on suunniteltua myös kompakti verenpainemittauslaitteisto, kuten pieni pumppu ja ilmapussi, joka yltää verenpainemittauksessa jopa ±3 mmHg:n virhemarginaaliin.