Tampere hakee Nokia Arenalla uusia mikroaalto-5G-ratkaisuja

Nokia Arenalla käynnistyy syys-lokakuun vaihteessa mikroaaltoalueen 5G mmWave Hackathon-tapahtuma, jossa Nokian lisäksi Qualcomm, Elisa ja CGI hakevat ideoita uuden 5G-korkeataajuusverkon käyttöön. Tänään 12.9 järjestetään jo tapahtuman kick-off-lanseeraustilaisuus. Kehitetyt konseptit testataan lopuksi Nokia Arenan nopeassa Elisan 5G-verkossa.

Tampereen Nokia Arenalla klo 1700 alkavaan Hackathonin kick-off-tapahtumaa ovat järjestäjien mukaan kaikki tervetulleita. Sinne haetaan erityisesti alan opiskelijoita ja startup-yrityksiä. Hackathonin fasilitaattorina toimii Ultrahack.

”Hackathon tarjoaa paikallisille kehittäjille ja opiskelijoille ainutlaatuisen mahdollisuuden näyttää osaamistaan ja mielenkiinnolla odotamme, millaisia uusia ideoita tiimeissä syntyy”, kertoo älykaupunkikehityksen ohjelmajohtaja Markku Niemi, Business Tampereelta.

Uusi mikroaaltoaluetta hyödyntävä 5G mmWave-tekniikka tuo pienelle alalle normaaliverkkoja suuren verkkokapasiteetin, jota voidaan hyödyntää esimerkiksi laajennetun todellisuuden (XR) käyttöön. ’’On mielenkiintoista nähdä, millaisia käyttömahdollisuuksia tällaiselle mobiiliverkolle löytyy hackathonissa’’, sanoo Elisan teknologiajohtaja Kalle Lehtinen.

Kick-of-tapahtumassa teknologiayritykset ja kaupungin edustajat esittelevät 5G-verkon mahdollisuuksista, ja samalla esitellään XR-laitteet, jotka joukkueet saavat käyttöönsä työstäessä projektejaan. Mukana on suomalaistoimijoiden lisäksi  5G mmWave-tekniikoita ja sen sovelluksia kehittävä piiritalo Qualcomm.

’’Tämä on upea tilaisuus tutkia 5G-verkon ja laajennetun todellisuuden (XR) tarjoamia keskeisiä ominaisuuksia ja mahdollisuuksia sekä nähdä, mitä luovia ja innovatiivisia ideoita ne voivat tuoda mukanaan’’, sanoo Qualcommin teknologiajohtoon kuuluva George Tsirtsis.

Nokia Arenalla 30.9-2.10.2022  järjestettävän varsinaisen mmWave Hackathonin tavoitteena on kehittää parempia palveluita kaupunkilaisille paikallista dataa ja nopeaa verkkoa hyödyntäen.

’’Erityisen kiinnostavaa on nähdä, minkälaisia innovatiivisia laajennetun todellisuuden konsepteja, malleja ja ideoita osallistujat kehittävät Nokian 5G -verkkojen suurta kapasiteettia ja datanopeuksia hyödyntäen’’, toivoo Nokian Matkapuhelinverkot-liiketoimintaryhmän strategia- ja teknologiajohtaja Ari Kynäslahti.

Lisää: 5G mmWave Hackarthon ja sen 12.9.2022 klo 17-20 kick-off-tilaisuuden ilmoittautuminen (LINKKI) sekä Uusiteknologia.fi:n aiemmat 5G-artikkelit ja -uutiset  (LINKKI).

Kuva: Skyfox, Marko Kallio

Päivitetty