Kyberympäristön uhkataso on noussut

Kyberhyökkäykset ovat lisääntyneet maailmanlaajuisesti kuluvan vuoden aikana. Samalla niitä kohdistuu hiljaisemman kevään jälkeen kasvavassa määrin myös Suomeen, kertoo Traficomin kyberturvallisuuskeskus analyysissään. Mukana on myös linkki Traficomin julkaisemiin tietoturvaohjeisiin.

Traficomin kyberturvallisuuskeskuksen saamien ilmoitusten mukaan suomalaisiin organisaatioihin kohdistuvissa kyberhyökkäyksissä, erityisesti haittaohjelmien, tietojenkalastelun ja palvelunestohyökkäysten lukumäärät ovat kasvaneet.

Kasvu on Traficomin pääjohtaja Kirsi Karlamaan mukaan myös jatkunut tänäkin vuonna ja toimintatavat ovat muuttuneet. Esimerkiksi kiristyshaittaohjelman uhriksi joutuu yhä useampi. Esimerkiksi kuluvan kesän aikana esimerkiksi Wärtsilä ja STT ovat kertoneet kiristyshaittaohjelman uhriksi joutumisestaan.

Traficomin kyberturvallisuuskeskus on varautunut kasvuun julkaisemalla kesällä jo ohjeet, joiden avulla yritykset voivat parantaa omaa kyberturvallisuutta ja samalla pienentää riskiä hyökkäyksen uhriksi joutumisessa. Ohjeissa kerrotaan, myös kuinka yrityksessä tulisi toimia kiristyshaittaohjelmatapauksissa.

Lisää: Kyberturvallisuuskeskuksen julkaisemia tietoturvaohjeita yksityishenkilöille, yrityksille ja tietoturva-ammattilaisille (LINKKI)

Kuvituskuva: Shutterstock