Suojattu ARM-turvaohjain autoihin

Microchip on esitellyt autokäyttöön ARM:n Cortex-M0+-pohjaisen mikro-ohjaimen, jossa on Autosarin lisäksi sisäänrakennettu itsetesti (MBIST) ja suojattu käynnistys.

Uusi Microchipin PIC32CM JH MCU on suunniteltu vastamaan autoteollisuuden ja niihin lisälaitteita tuottaville laitevalmistajille. Uutuus soveltuu myös käytettäväksi kodinkoneissa. Uusi piiri on varustettu ISO 26262 -toiminnallisen turvallisuuden ja ISO/SAE 21434 -kyberturvallisuustekniikan standardien mukaisilla komponenteilla.

Microchipin PIC32CM JH on osa Arm Cortex-M0+ -pohjaista SAM C21 -ohjainten piiriperhettä, johon on ladattu monia laajennusominaisuuksia. Esimerkiksi PIC32CM JH -perheen MCU-yksiköt tarjoavat eri muistivaihtoehtoja 64-512 klotavun flashiin asti. Niihin on tarjolla myös kosketusnäyttötukea, viiden voltin käyttöjännite ja kaksi CAN FD-liitäntää.

PIC32CM JH on myös yhteensopiva autojen Autosar-ohjelmistoarkkitehtuurin Autosarin kanssa, jonka avulla voi säästää sovelluskoodin luomisessa. Sitä varten Microchip tarjoaa myös ASIL B -mikrokontrollerin abstraktiokerroksia (MCAL) toiminnallisia turvallisuussovelluksia varten.

Piirin suojattu käynnistys todentaa koodin varmistaakseen sen oikeellisuuden ja estää haitallisen koodin lataamisen ohjainpiirille. Muita laitteisto-ominaisuuksia ovat virheenkorjauskoodi (ECC), jossa on vikailmoitus, silmukat tietoliikenneliitännöissä, muistin suojausyksikkö ja MBIST.

PIC32CM JH yhdistettynä Microchipin Trust Anchor TA100 CryptoAutomotive-tietoturvapiiriin, pystyy valmistajaan mukaan täyttämään uuden autoteollisuuden kyberturvallisuusstandardin ISO/SAE 21434 vaatimukset. Sitä tuetaan turvallisuuskäsikirjalla sekä vikatilojen diagnostiikalla (FMEDA) ja ISO 26262 ASIL B (Automotive Safety Integrity Level) -turvallisuustasolle kohdistettu diagnostiikkakoodi, Kehitysalustaksi sopii PIC32CM JH01 Curiosity Pro Development Kit.

Lisää: Microchip (LINKKI), Pic32CM JH -tiedot (LINKKI), kehitysjärjestelmä (LINKKI) sekä EU- (LINKKI) ja Suomijakelijat (LINKKI)