Suomalaistoimijalta aurinkopaneelien lasituskoneita

Suomalainen Glaston toimittaa Kiinasta Kibing Glassin Malesian tehtaalle viisi uuden sukupolven aurinkopaneelien suojalasin tuotantolinjaa  Uudenlaiset tuotantolinjat ovat suunniteltu suurille tuotantovolyymeille, ja toimimaan automaattisesti ympäri vuorokauden.

Tilaus on Glastonin ensimmäinen uuden, aurinkoenergiateollisuudelle räätälöidyn konseptin toimitus.   Uudella CHF Solar -linjalla lasin kiertoaika linjassa on vain 15 sekuntia.  Koska linja on jatkuvatoiminen, päivittäinen tuotantomäärä on noin 250 tonnia.

Arvoltaan lähes viiden  miljoonan euron tilaus kirjataan Glastonin vuoden 2022 kolmannen neljänneksen tilauskantaan. Uudet tuotantolinjat toimitetaan Glastonin Tianjinin tehtaalta asiakkaan Malesiassa sijaitsevaan tehtaaseen vuoden 2023 ensimmäisellä puoliskolla.

Aurinkopaneelilasin tuotanto on kasvanut viime aikoina voimakkaasti ja lisännyt myös valmistuslaitteiden kysyntää. Esimerkiksi yli 10 000 henkilöä työllistävän Kibinginillä on kuusi lasinvalmistuslaitosta Kiinassa ja Malesiassa. Sillä on myös 26 korkealaatuisen raakalasin tuotantolinjaa ja käytössään myös 20 Glastonin eristyslasinvalmistuslinjaa.

Helsingissä pörssinoteerattu Glaston tuottaa lasituotantolaitteita, palveluita ja ratkaisuja auto-, aurinkoenergia- ja näyttöteollisuuteen. Yhtiö tukee myös uusia teknologioita, joilla integroidaan älyominaisuuksia lasiin. Glastonilla on  tuotantoa, palveluita ja myyntipisteitä kymmenessä maassa. Yhtiön suurin omistaja on Ahlström Capital.

Kuvituskuva: Glaston Oy (LINKKI)