Näin toimivat tulevan Volvon lidar-anturit

Volvo esittelee marraskuun alkupuolella uuden maasturin EX90, joka sisältää runsaasti antureita ja yrityksen uusinta lasertutkatekniikkaa. Autossa on kahdeksan kameraa, viisi tutkaa, 16 ultraäänianturia sekä lidar-lasertutka.

Volvo arvioi uusimman lidar-teknologian ja auton erityisohjelmiston voivan vähentää onnettomuuksia jopa 20 prosentilla. Lidarit (Light Detection and Ranging) on robottiautoissakin laajalti käytetty etätunnistusmenetelmä, joka käyttää valoa pulssilaserin muodossa ja mittaa alueita erittäin tarkasti.

Kehittynyt teknologia voi tunnistaa jalankulkijat jopa 250 metrin etäisyydeltä ja jotain niinkin pientä ja tummaa kuin renkaan mustalla maantiellä jopa 120 metrin päästä. Ja kaikki tämä maantienopeuksissa.

Koska teknologia ei ole riippuvainen valosta kameran tapaan, se toimii sekä päivin että öin. Auto osaa puuttua tilanteeseen ja auttaa kuljettajaa, mutta se myös ymmärtää valmistajan mukaan  paremmin, milloin tukea tarvitaan ja kuinka se voi auttaa parhaalla mahdollisella tavalla.

Volvon tulevassa EX90-mallissa Lidar-kamera on asennettu EX90-mallin kattolinjaan, ja yrityksen mukaan siitä tulee ajan kuluessa yleinen turvallisuusvaruste. Siitä on tulossa myös kriittinen osa myös tulevaa autonomista ajoteknologiaa. Sitä yritys aikoo tarjota lopputuotteet kun kaikki turvallisuustarkistukset on tehty ja tarvittavat hyväksynnät saatu.

Lisää: Volvon turvateknologiaa ja Lidaria käsittelevät Youtube-videot (LINKKI) ja (LINKKI).

Kuvituskuva: EX90 SUV-katumaasturin olemus digitaalisena