Teknologiatutkija saa Otaniemestä uutta toimisto- ja laboratoriotilaa

Teknologiatiloja tarjoava Technopolis rakentaa valtion teknologiakeskus VTT:lle Otaniemeen lisätilaa, jotka otetaan käyttöön vuoteen 2025 mennessä. Uutta toimisto- ja laboratoriotilaa tulee noin 19 000 neliötä.

Laajennus on osa Technopoliksen 97,8 miljoonan euron Innopoli 4:n kehitystyötä. Innopoli 4 on kolmesta rakennuksesta koostuva Technopoliksen Otaniemen kampukseen kuuluva kiinteistö, joka rakentuu vaiheittain.

Innopoli 4:n ensimmäinen vaihe valmistui vuonna 2020 ja kiinteistön toinen vaihe valmistuu vuoden 2023 kesällä. Uusi vuokrasopimus kattaa kiinteistön uuden laajennuksen rakentamisen, eli kolmannen vaiheen, joka valmistuu vuonna 2025.

’’Meillä on mahdollisuus myös laajentaa Innopoli 4 -kiinteistöä edelleen vaiheilla 4 ja 5, joiden toteuttamisesta päätös tehdään myöhemmin’’, Technopoliksen toimitusjohtaja Niko Pulli kertoo.

Oulusta lähtöisin oleva Technopolis juhlii tänä vuonna 40 toimintavuottaan. Yrityksen ensimmäinen yksikkö oli Oulun teknologiakylä 1982. Nykyisin yrityksellä on teknologiakeskukset Oulun, Tampereen ja pääkaupunkiseudun lisäksi Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Liettuassa ja Luxemburgissa.

Lisää: Technopoliksen (aiemmin Oulun Teknologiakylä) historiaa (LINKKI).