Alihankinta22: Metallin ja muovin lisäksi elektroniikkaa – kävijöitä 13108

Tampereen tänään alkava alihankintatapahtuma tarjoaa metalli- ja muovialan alihankinnan lisäksi myös elektroniikan ja IT-alueen palveluita.  Yli tuhat yritystä keräävän tapahtuman teemana on teollisuuden vetovoima, tarpeet ja tekijät. Tapahtuma on koonnut perinteisesti noin 18 000 messuvierasta, mutta vuosi sitten jäätiin koronan takia vielä alle puoleen aiemmista luvuista. PÄIVITYS 29.9.2022: Tänä vuonna messuvieraita oli jo 13 108.

Alihankinta ja AlihankintaHEAT 2022 -tapahtumakokonaisuus rakentuu messujärjestäjän mukaan uusien ajankohtaisten teemojen, kohtaamisten ja uusimpien ratkaisujen ympärille. Alihankinnan projektipäällikkö Tanja Järvensivun mukaan yrityksillä on voimakas tarve pitkän pandemia-ajan jälkeen tavata asiakkaitaan ja kumppaneitaan sekä uusia tuttavuuksia aidosti kasvotusten. Korona-vuonna 2020 tapahtumaa seurasi verkossa lähes 5000 katsojaa.

Tuhannen yrityksen osastojen lisäksi tapahtuman yhteydessä järjestetään myös alihankinnan alueen paneelikeskusteluita ja tietoiskuja.  Yksi kiintoisimpia on HT Laserin metallin 3D-tulostuksen käyttöä tuotekehityksessä esitys keskiviikkona 28.9. Lisäksi mukana on alan startupeille tarkoitettu AlihankintaHEAT-osuus.

Päivitys 27.9.2022: Messuilla julkistettiin tiistaina myös päähankkija, joka oli tänä vuonna Oulussa älylukkoja valmistava iLoq Oy. Vuoden alihankkijaksi nimettiin mekaniikan ja 3D-tulostusta ja käsittelyä tarjoava HT Laser Oy, jolla on Suomen lisäksi toimintaa myös Puolassa. Keskiviikkona jaetun vuoden teollisuusteko-palkinnon sai Valmet Automotive.

Keskiviikon Teollisuuden tulevaisuus ja ajankohtaiset haasteet -ohjelmakokonaisuuden alla pureudutaan  Venäjän Ukrainan sodan aiheuttamiin vaikutuksiin alihankintateollisuudelle, esimerkiksi hankintavaikeuksiin, kyberturvallisuuteen ja muuhunkin varautumiseen sekä tulevaisuuden muutoksiin. Komponenttipula on tullutkin viime aikoina koronan ja Ukrainan sodan takia monelle suomalaisyrityksellekin tutuksi.

Alihankintamessut jatkuvat torstaihin 29.9 asti Tampereen Messu- ja Urheilukeskukessa. Esillä on metalli-, elektroniikka-, muovi- ja kumiteollisuutta, teollisuuden ICT-ratkaisuja sekä näiden alojen suunnittelua ja konsultointia.

Messuilla on esillä metalli- ja muovialan yritysten lisäksi esimerkiksi elektroniikan ja laitteiden kokoonpanopalveluita tarjoavia yrityksiä runsas kaksikymmentä yritystä sekä kymmeniä ohjaus- ja muita ratkaisuja tarjoavia yrityksiä. Elektroniikan ladontapalveluita tarjovat messuilla esimerkiksi Ele-One, Bevenic, Inissio, Innokas, Jopaco, Kyrel, Note, Sirico ja Xortex.

Päivitys 29.9.2022: Torstaina päättyneeseen tapahtumaan osallistui 1006 näytteilleasettajaa ja kävijöitä ol 13108. Seuraavan kerran Alihankinta järjestetään Tampereella vuoden päästä 26.–28.9.2023.

Lisää: Alihankinta2022-ohjelma (LINKKI) ja   aiemmat Alihankinta-tapahtumia käsitelleet uutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).

Kuva: Tampereen messut/Alihankinta 2022/Jyrki Kivimäki

Päivitetty viimeksi 29.9.2022