Etteplan jättää Semcon-kaupan

Teollisuuden suunnitteluyritys Etteplan jättää ruotsalaisen kilpailijansa Semconin ostamatta, sillä siitä on tehty uusi korkeampi kilpaileva ostotarjous. Uuden tarjouksen takana on ruotsalainen Ratos.

Etteplan Oyj julkaisi elokuussa julkisen ostotarjouksen ruotsalaisen Semconin osakkeista, jonka mukaan Etteplan tarjosi 149 kruunua jokaisesta osakkeesta. Nyt kuukautat  myöhemmin ruotsalainen Ratos on tuonut uuden kilpailevan julkisen ostotarjouksen, jonka mukaan Semconin osakkeenomistajille tarjotaan 157 kruunua jokaisesta osakkeesta.

Kilpailevan tarjouksen johdosta myös Semconin hallitus ilmoitti eilen, että se suosittelee osakkeenomistajilleen kilpailevan tarjouksen hyväksymistä ja että aikaisempi suositus Etteplanin tarjouksen hyväksymisestä perutaan. Alkuperäisessä tarjouksessaan Etteplan ilmoitti jo ettei korota omaa tarjoustaan myöhemmin ja tavoittelee vähintään 90 prosentin osuutta Semconin osakkeista.

Lisää: Aiempi uutinen kauppasuunnitelmasta 23.8.2022 (LINKKI).

Kuvituskuva: Etteplan