Suomalainen fotoniikkavalmistaja myytiin

Suomessa sopimusvalmistusta harjoittava Bevenic ostaa Leppävirralla fotoniikkaa valmistavan Oplatekin osakekannan. Yhtiö on myös ainoa kaupallinen toimija Suomessa, jolla on kyky valmistaa valokuitua teollisuusmittakaavassa.

Elektroniikan ja teollisuuslaitteiden alihankintayrityksiä operoiva Bevenic Group hakee Oplatekin avulla strategiansa mukaista kasvua. Ryhmän muita alihankintayrityksiä Suomessa ovat Heatterm, Elektropoint, Combinent ja Avatron. Henkilökuntaa on sata Loviisassa, Porvoossa, Vantaalla, Hollolassa ja Kuopiossa.

Liiketoimintakaupan kohteena oleva Oplatek on fotoniikka-alan ratkaisutoimittaja, joka suunnittelee ja valmistaa teollisuuden optisia, kuituoptisia ja optomekaanisia tuotteita muun muassa mittauslaite ja laservalmistajille. Yritys tarjoaa asiakkailleen myös alan tuotekehitys-, testaus-  ja laadunhallintapalveluita. Väkeä on 50 ja liikevaihtoa syntyi 4,9 miljoonaa euroa vuonna 2021.

Kuvituskuva: Bevenic/Oplatek