Ammattitason kamera-drone kuvaa senttien tarkkuudella

Sveitsiläisen Wingtran kiinteäsiipinen One-kuvauskopteri voi kuvata jopa sata hehtaaria maata tunnissa. Se nousee ja laskeutuu pystysuorassa ja lentää automaattisesti vaakasuoraan. Vakiokameroiden lisäksi tarjolla myös multispektrikamerakuvaus. Mukana on linkki esittelyvideoon.

Wingtran toisen sukupolven One-kuvauskopteri voi lentää täysin itsenäisesti jopa tunnin ajan yhdellä latauksella. Sinä aikana se voi kuvata yli sata hehtaaria maata jopa yhden senttimetrin tarkkuudella.

Kopterin suurin lentonopeus on 58 kilometriä tunnissa ja ohjaimen kantama on jopa 10 kilometriä. Kopterin ennalta määritelty lentoalue voi kuitenkin ulottua jopa kymmenien kilometrien päähän lähtöpaikastaan.

Kopterin sisuksissa olevaan kameratilaan voi vaihtaa eri digikameroita lentosessioiden välillä muutamassa minuutissa.  Tarjolla on esimerkiksi MicaSense RedEdge-MX -multispektrikamera tai normaalimmat Sonyn RX1RII-, a6100- ja Oblique Sony a6100 -digikamerat.

WingtraOne-kuvauskopterin mukana tablettilaite, jossa on ladattuna WingtraPilot-sovellus tiedonkeruun laitteiston hallintaan. Se sisältää monia tapoja laatia lentosuunnitelmia sekä seurata ja ohjata tehtäviä lennon aikana. Lentoon lähteminen onnistuu alle viidessä minuutissa selkeiden tarkastuslistojen avulla.

WingtraOne-kuvauskopterin keräämää tietoa, kuten vinokartoitusmateriaalia, tukevat alan kumppanit, joita ovat esimerkiksi Bentley Systems ja Esri. Esimerkiksi heidän avullaan Wingtra-tiimi kartoitti Sveitsissä sijaitsevan Zürichin kaupungin 3D-muotoon vain kuudessa lentotunnissa. Lisää tietoa Zürichin 3D-kartoitusprojektista (LINKKI).

WingtraOne GEN II -kuvauskopterin suositushinta on alvittomana 17 500 euroa ilman kameraa. Kamerahinnat ovat 2 100 eurosta ylöspäin. Hinnat eivät sisällä arvonlisäveroa.

Lisää: Wingtra One (LINKKI), esittelyvideo (LINKKI, Youtube) ja edustaja Boston (LINKKI).