Eaton hakee osuuttaan Euroopan datakeskuksista

Uutta tehoelektroniikkatehdasta Vantaalle rakentava Eaton valmistautuu uuteen rynnäkköön eurooppalaisiin datakeskuksiin. Jo nyt Espoon tehtaalta lähtee sähkönvarmistustekniikkaa Euroopan suurimpiin datakeskuksiin. Tulossa on myös 12. lokakuuta alan vuosittainen Data Center Summit -tapahtuma Helsingissä.

Eatonille valmistuu ensi vuonna uusi tehoelektroniikkatehdas Vantaalle.

Suomessa valmistettavia sähkönvarmistusratkaisuja toimitetaan esimerkiksi Lontoon, Pariisin, Amsterdamin ja Frankfurtin suuriin konesalikeskittymiin. Eaton aikoo kasvattaa edelleen asemaansa sähkönvarmistusteknologian tuottajana rakentamalla parhaillaan uutta tuotantoyksikköä Vantaalle.

Valmistuessaan Eatonin uusi tehdas on Pohjois-Euroopan nykyaikaisin elektroniikkaa valmistava tuotantolaitos, josta tuotteita lähtee eri puolille maailmaa. Jo ennestään Eatonilla on vahvat perinteet, sillä sen Suomen tytäryritys on edelliset omistajat mukaan lukien kehittänyt ja valmistanut UPS-järjestelmiä jo vuodesta 1962 lähtien.

Eaton kohtaa silti koko ajan lisää uusia haasteita muiden palvelinkeskusten tekniikkaa toimittavan tavoin myös nykyisessä energiatilanteessa. Niitä käsitellään Helsingissä lokakuun 12. Helsingissä järjestettävässä Data Center Summit -tapahtumassa. Eaton on tapahtuman ykkössponsori Schneider Electric ja Huawei tavoin. Sponsoreiden joukossa ovat myös Rittal ja ABB.

Lisää: Data Center Summit 2022, Helsinki 12.10.2022 (LINKKI).