Valmet Automotivelta sähköautoihin miljoona akkupakettia

Uudenkaupungin autotehdasta operoiva Valmet Automotive on valmistanut asiakkailleen alle kolmessa vuodessa miljoona sähköautojen akkupakettia. Yritys aikoo laajentaa akkujen valmistustoimintaa edelleen sekä Suomessa että Saksassa. Uutena alueena ovat työkoneiden akkupaketit, 48 voltin ja suurjänniteakut.

Viime vuonna Valmet Automotive valmisti 400 000 akkupakettia, ja nyt kokonaistuotantomäärä on ylittänyt jo miljoonan rajan.  Akkutuotannon keskus on tällä hetkellä Salon entisiin Nokian kännykkätehtaan tiloihin rakennettu akkutehdas. Uudenkaupungin autotehtaan vierelle akkutehdas aloitti toimintansa 2021.  Yhtiön kolmas ja uusin akkutehdas Kirchardtissa Saksassa lisää tällä hetkellä tuotantomääriään.

Työkoneisiin sopivia akkupaketteja.

Valmet Automotive on kehittänyt myös oman Modular Power Pack ‑akkujärjestelmän, joka soveltuu voimanlähteeksi erilaisiin maa- ja metsätalouden sekä rakennus- ja kaivosalan työkoneisiin, raskaan liikenteen ajoneuvoihin, linja-autoihin sekä teollisuuden sähkökäyttöisiin sovelluksiin. Järjestelmä on käytössä Ponssen EV1-metsäkoneen teknologiakonseptissa.

’’Strategiamme mukaisesti tulemme laajentamaan akkuliiketoimintaamme niin nykyisten asiakkaidemme kuin uusien tuotteiden, toimialojen ja asiakkuuksien kautta, kertoo Valmet Automotiven EV Systems -liiketoimintalinjan johtaja Jyrki Nurmi.

Yhtiön akkuliiketoiminnan tärkeimpiä asiakkaita autoteollisuudessa ovat Mercedes-Benz ja Volvo. Yhtiö on laajentanutkin myös tarjontaansa valmistamalla 48 voltin ja korkeajännitteisiä akkupaketteja sekä tarjoamalla akkukonseptien suunnitteluun, kehitystyöhön, prototyyppeihin, testaukseen ja validointiin sekä sarjatuotantoon liittyviä palveluita asiakkailleen.

Kuvituskuvat: Valmet Automotive