Robottien etäohjelmoinnilla lisää otetta tuotannosta

Suomalainen 3D-tuotantosimuloinnin ohjelmistoyritys Visual Components ostaa espoolaisen robottien etäohjelmointiin keskittyneen Delfoi Roboticsin. Yritykset ovat tehneet yhteistyötä jo aiemmin.

Visual Componentsin 3D-simuloinnin ja Delfoin Roboticisin etäohjelmoinnin (OLP) ohjelmistoratkaisut pystyvät auttamaan teollisuuden automatisointitarpeita yhdellä työkalulla.

Delfoi Roboticsin etäohjelmoinnin OLP-ohjelmistot antavat valmistavalle teollisuudelle mahdollisuuden ohjelmoida robotteja pysäyttämättä tehtaan tuotantoa.

”Yrityskauppa on luonteva jatkumo pitkälle yhteistyöllemme Delfoin kanssa”, sanoo Mikko Urho, Visual Componentsin toimitusjohtaja.  Kaupan Delfoi Roboticsilta siirtyy 12 henkilöä Visual Componentsiin lähes sadan ammattilaisen joukkoon.

Meneillään oleva teollinen murros sekä digitaalisen teollisuus 5.0.:n merkityksen kasvu haastaa Visual Componetsin mukaan teollisuuden toimijat etsimään uusia ratkaisuja osaajapulaan.  Yhdessä Visual Componentsin 3D-simuloinnin kanssa Delfoin OLP-ohjelmointiratkaisut muodostavat rakenteen, joka voi vähentää tehtaiden seisokkiaikoja, säästää tuotannon aikaa ja parantaa robotiikkaohjelmointiprosessien tarkkuutta.

Yrityskaupan myötä Visual Components suunnittelee myös investointeja myös kehitykseen, myyntiin ja markkinointiin. Tavoitteena on vahvistaa toimintaansa Yhdysvalloissa sekä APAC-alueella, erityisesti Japanissa, Etelä-Koreassa ja Kiinassa. Tällä hetkellä Visual Componentsin tärkeimmät markkinat löytyvät Euroopasta, erityisesti Saksasta ja Isosta-Britanniasta.

Kuvituskuva: Delfoi Robotics robotin etäohjausohjelmisto.