Latausasema sähkökatkojen ajaksi

Polttomoottoripohjaisten generaattorien lisäksi akkuasemat voivat tuottaa virtaa elektroniikka- ja muille sähkölaitteille silloinkin, kun tavallinen sähkönjakelu ei siihen kykene. Yksi uusimpia on 1024 wattitunnin EcoFlow Delta 2 -latausasema. Mukana on myös tuotevideo latausaseman toiminnasta.

EcoFlow Delta 2 on akkupohjainen latausasema, joka voi toimia liitäntöjen avulla erilaisten laitteiden varavirtajärjestelmänä. Siinä on neljä 230 voltin pistorasiaa, kaksi USB-C-liitäntää, kaksi pikalatausta tukevaa USB-A-liitäntää, kaksi tavallista USB-A-liitäntää, ja yksi autoista tuttu latausliitäntä.

Latausaseman litium-rautafosfaatti-akuston kapasiteetti on 1 024 wattituntia. Tesla-autoista tuttujen LFP-akkujen käyttöikä on valmistajan mukaan jopa kuusinkertainen tavallisiin akkuihin verrattuna. Laite painaa 12 kiloa. Akusto latautuu tyhjästä 80 prosenttiin verkkovirralla noin 50 minuutissa.

Täyteen akku latautuu noin 80 minuutissa. 500 watin aurinkokennoilla latausaika on riippuen olosuhteista kolmesta kuuteen tuntia. Lisäksi latausasemaa voi laajentaa lisäakuilla tai tehokkaammalla MAX-erikoisakulla. Lisäakkujen avulla aseman kapasiteettia voi kasvattaa jopa 2 048 tai peräti 3 040 wattituntiin.

Lisää: EcoFlow (LINKKI), tuotetiedot (LINKKI), video (LINKKI) ja maahantuoja Boston Group (LINKKI).