Kaikki näytöt samaan kaapeliin – myös peruutuspeilit

Uusien automallien myötä autoihin asennetaan HD-tasoisen päänäyttöjen lisäksi pienempiäkin näyttöpaneeleita sekä kamerapohjaisia peruutuspeilejä. Kaikkien niiden ohjaamiseen japanilainen Rohm esitellyt uudet SerDes-piirinsä, jotka voidaan asentaa samaan kaapeliin.

Rohm on kehittänyt uudet SerDes-piirinsä autojen helpottamaan monipaneeliratkaisujen toteuttamista. Uusia ovat BU18TL82-M-lähetin- ja BU18RL82-M-vastaanotinpiiri. Molemmat piirit tukevat täyttä Full HD (1980×1080 pikseliä) näyttötarkkuutta, mutta myös pienempiä näyttöjä ja niiden siirtoyhteyksien toimintaa. BU18RL82-M-vastaanotinpiiri tukee suoraan yhden tai kahden OpenLDI- liitäntäisen näytön liittämistä. BU18TL82-M-serialisaattori tukee sekä OpenLDI- että MIPI-DSI-tuloliitäntöjä.

Perinteiset autojen SerDes-ratkaisut toimivat niin että kaapeliyhteyden toisessa päässä on lähetin ja vastakkaisessa päässä on yksi vastaanotin.
Rohmin uudet BU18TL82-M ja BU18RL82-M piirit tukevat kuitenkin myös uutta johdotusratkaisua, jossa yhteen lähettimeen voidaan kytkeä useita vastaanottimia.

Rohmin uusia vastaanotinpiirejä on mahdollista ketjuttaa useita peräkkäin, mikä vähentää kaapelin tarvetta, liittimien määrää, yksinkertaistaa videon siirtoreittejä sekä voi vähentää vikariskejä usean näytön sovelluksissa. Lisäksi BU18TL82-M ja BU18RL82-M piirit voivan käyttää siirtotienä suojattua parikaapelia tai koaksiaalikaapelia.

Uusilla piireillä datasiirtonopeus usean näytön sovelluksissa voi olla maksimissaan yli kolme gigabittiä sekunnissa. Piireissä on optimoitu siirtonopeus, integroitu hajaspektritoiminto sekä meluhuipun siirto, mitkä minimoivat virrankulutuksen ja alentavat suurtaajuista melua.

Uudet piirit sisältävät siirtoyhteyden laadun valvonnan sekä tiedonsiirron onnistumisen varmistamisen. Ne pystyvät CRC-arvoja vertaamalla seuraamaan, onko videodata siirretty oikein päästä päähän. Tämä ominaisuus tukee turvallisuutta autosovelluksissa, koska videon pysähtyminen esimerkiksi elektronisissa peileissä tai merkkivalokuvahäiriöt voisivat mittaristossa johtaa vakaviin onnettomuuksiin.

Rohmin uusi BU18xL82-M-sarja on AEC-Q100-standardin mukainen ja niitöä on saatavissa jo näytteinä ja massatuotantokin on alkamassa piakoin. Lisäksi yrityksen valikoimissa on edelleen vuonna 2021 julkaistu autojen kamerasovelluksiin kehitetty SerDes-IC-piirien BU18xMxx-C-sarja, joka pystyy siirtämään teräväpiirtokameran kuvasignaalin 15 metrin matkan (LINKKI).

Linkit: Rohm (LINKKI), tuotetiedot (LINKKI) ja  Euroopan jakelijat (LINKKI).