Käytetty tuote käy kasvavasti kaupaksi

Uuden tuotteen sijalta  on tullut tarjolle myös käytettyä tavaraa. Esimerkiksi Applen kunnostettuja kännyköitä myy Suomessa jo Swappie, mutta  myös Power-ketju on ottanut käytetyt kännykät myyntiin muun kodintekniikan ohessa. Myös Ikea  kierrättää jo asiakkaiden vanhat tuotteet uuteen käyttöön.

Kodinkoneketju Power lanseerasi RePower-palvelunsa vuosi sitten ja nyt käytetyn elektroniikan myynti on kasvussa. Yritys jakaa hyvityspisteitä asiakkailleen, joiden avulla voi hankkia myös uusia tuotteita.

”Olemme tähän mennessä jakaneet asiakkaillemme 1,14 miljoonaa euroa MyPOWER-pistehyvityksinä Pohjoismaissa. Se vastaa 75 000 käytettyä elektroniikkalaitetta, jotka olisivat muuten jääneet laatikkoon tai heitetty pois’’, sanoo Power Finlandin toimitusjohtaja Juha-Mikko Saviluoto.

Yritys aloitti käytetyn elektroniikan myynnin toukokuussa, ja myynti on lähes kaksinkertaistunut joka kuukausi. Kerätyistä laitteista kiertoon meni 64 564 ja loput 10 368 laitetta arvioitiin uudelleenmyyntiä varten. Puhelimet oli suurin ryhmä, ja sitä seuraavina data ja kodinkoneet.

’’Kiinnostus käytettyjen tuotteiden ostamiseen on selvästi kasvussa, ja uskon, että käytetyt tuotteet valtaavat jatkossa suuremman osuuden edullisempien tuotteiden myynnistä’’, sanoo Powerin Saviluoto.

Lisäksi kun erilaiset palautusohjelmat ja kuukausihintaiset sopimukset tuovat hänen mukaansa markkinoille entistä enemmän tuoreiden laitemallien käytettyjä versioita, niin esimerkiksi käytetyt puhelimet voivat hyvinkin kilpailla uusien kohtuuhintaisten puhelimien kanssa niin hinnaltaan kuin ominaisuuksiltaan.

’’Tiedämme, että suomalaisissa kodeissa on valtavia määriä täysin käyttökelpoista elektroniikkaa, josta muut voisivat nauttia, tai jonka sisältämä materiaali olisi tärkeää saada kierrätykseen, sanoo Power Finlandin Saviluoto.

Taustaa: Kodinkoneketju Power Finland kuuluu Power International AS -konserniin, joka omistaa Power-toiminnot Norjassa, Tanskassa, Suomessa sekä Ruotsissa. Pohjoismainen keskusvarasto sijaitsee Ruotsissa. Konsernin liikevaihto on  lähes 1,5 miljardia euroa. Suomessa ketjulla on  yli 40 Power-myymälää.

Lisää: Aiemmat käytettyä ja kunnostettua elektroniikkaa käsitellee uutisjutut Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).

Kuvituskuva: Apple