Suomalainen sähkömoottoripyörä pääsee tuotantoon – näin kulkee

Suomalaistaustainen Verge Motorcycles käynnistää sähkömoottoripyörien tuotannon Tallinassa. Samalla yritys esittelee Verge TS -mallin rinnalle viritetymmän Verge TS Pro-mallin. Katso videolta miten uudenlainen sähköpyörä kulkee.

Seinäjoella toimiva startup-yritys Verge Motorcycles on  kehittänyt sähkömoottoripyöränsä rakenteen uusin tekniikka edellä, eikä suunnittelussa ole yrityksen mukaan otettu mallia nykyisistä polttomoottorikäyttöisistä pyöristä.Yrittäjä-lehden nettiuutisen mukaan myös akku on yrityksen omaa suunnittelua ja tuotantoa.

Uuden sähköpyörän salaisuus on kokonaan takarenkaaseen integroitu sähkömoottori (kuvassa), joka mahdollistaa kehittäjien mukaan normaalia suuremman akuston, pidemmän kantaman ja huipputason suorituskyvyn. Samalla pyörän painopiste on alempana, joka takaa vakaamman ajotuntuman muiden valmistajien pyöriin verrattuna.

Ensimmäisen Verge-mallin lisäksi yritys julkisti tänään markkinoille myös viritetymmän Verge TS Pro:n, joka on perusmallia tehokkaampi ja edistyksellisempi.  Pro-malli asettuu yrityksen mukaan sähkömoottoripyörien kärkeen 350 kilometrin kantamallaan ja 35 minuutin pikalatausajallaan.

Pyöriä toimitetaan alkuvaiheessa vain Pohjoismaihin ja Keski-Eurooppaan vaikka kiinnostusta on ollut yrityksen uutuustiedotteen mukaan laajemminkin  “Pyörämme ovat herättäneet kiinnostusta ympäri maailmaa jo prototyyppivaiheessa, ja olemme saaneet jo satoja ennakkotilauksia’’, kertooo Verge Motorcyclesin toimitusjohtaja Tuomo Lehtimäki.

Lisää: Video Verge-sähkömoottoripyörästä (LINKKI).

Päivitetty