Digita alentaa HD-lähetysten kynnystä – halvempia hintoja

Suomen yleisradioverkkoja operoiva Digita laskee televisioyhtiöiden kanavavuokria pyrkien samalla aktivoimaan lisää lähetyksiä teräväpiirtoisina HD-kanavina. Yritys sai viikko sitten pyyhkeitä Liikenne- ja viestintävirastolta huomattavan markkinavoiman käytöstä.

Osana liikenne- ja viestiviraston päätöstä yritys on tehnyt sitoumuksia, joilla se pienentää TV-yhtiöiden jakelukustannuksia kuudella prosentilla. Lisäksi Digita on myös rakentanut mallin, jonka se toivoo käynnistävän antenniverkon HD-siirtymän alkavan toden teolla.

”Tarjoamme valtakunnalliseen HD-jakeluun sitoutuville TV-yhtiöille veloituksettoman yhteislähetyskauden, minkä ansiosta TV-yhtiöille ei aiheudu kaksinkertaisia jakelukustannuksia normaali- ja HD-laatuisten tv-ohjelmien samanaikaisesta lähettämisestä”, kertoo Digitan toimitusjohtaja Teppo Ahonen.

Lisäksi siirryttäessä yksinomaan HD-jakeluun Digita laskee lisäksi palveluhintojaan, minkä yritys toivoo kannustavan TV-yhtiöitä kiirehtimään jopa siirtymistä parempilaatuisiin teräväpiirtolähetyksiin eli HD-lähetyksiin.

Digitan antennipohjaiset televisiolähetykset  ovat kuluttajilla maksuttomia, joita on kaikkiaan jopa 18. Lisäksi tarjolla on kymmeniä tilauspohjaisia tv-kanavia. Digitan AntenniTV:n kanavilta on käytettävissä myös HybridiTV-palveluita, jotka saa käyttöönsä kytkemällä äly-tv-laitteen kodin nettiyhteyteen.

Digitan mukaan yrityksen antennivastaanotto on saatavilla 99,96 prosentille suomalaisia ja lisäksi yli 99 prosenttiin suomalaisista vapaa-ajan asunnoista.

 Kuvituskuva: Digita