Pienet liikuteltavat LFP-akkuasemat sähkökatkoksiin

Uudet pienemmät EcoFlow River 2 -latausasemat tuovat sähkön myös sinne, missä sitä tarvitaan kipeimmin ja vieläpä kannettavassa koossa. Nykyinen energiakriisi ja sen myötä mahdolliset sähkökatkokset sekä verkon ulkopuolella työskentely edellyttävät uusia ajatuksia sähkön saantiin. Uudet latauslaitteet voidaan ladata verkkosähkön lisäksi vaikka aurinkokennoilla.

Uudet EcoFlow RIVER 2 -latausasemat tarjoavat maahanrtuoja Boston Groupin mukaan lajinsa suurinta teho-kokosuhdetta alle yhden kilowattitunnin kannettavissa malleissa. Uusi River 2 -mallisto koostuu kolmesta eri vaihtoehdosta, joista pienimmällä mallilla on painoa vaivaiset 3,5 kilogrammaa.

Pienestä koostaan huolimatta uudet RIver 2, 2 Max ja 2 Pro kykenevät virransyöttöön 300, 500 tai 800 watin jatkuvalla teholla Tämän ansiosta latausasemalla voidaan tuottaa virtaa esimerkiksi reitittimille, televisioille, tietokoneille ja monille muille sähkölaitteille. Niiden akkukapasiteetit ovat 256, 512 tai 768 wattituntia. Pro-mallissa on kymmenen eri liitäntää sähkölaitteille ja pienimmässä perusmallissakin näitä on viisi.

Yhtiön X-Stream-latausteknologian ansiosta akku latautuu verkkovirrasta jopa 80 prosentin varaukseen 48 minuutissa ja tehokkain Pro-malli täyteen 70 minuutissa. Vaihtoehtoisesti latausaseman voi ladata esimerkiksi EcoFlown kannettavilla aurinkopaneeleilla.

Latausasemissa käytetyt LFP- takaavat maahantuojan mukaan toimintavarmuuden vuosiksi, sillä valmistaja takaa toimivuuden jopa 3 000 latauskerraksi. Latauslaitteissa on myös viiden vuoden valmistajan takuu. EcoFlow RIVER 2 -latausasemat ovat myös maailman ensimmäisiä TÜVRheinland-sertifioituja kannettavia latausasemia.

Uudet ltausasemat voivat toimia myös tarvittaessa automaattisesti käynnistyvänä varavirtalähteenä sähkökatkosten varalla. Käynnistys tapahtuu nopeasti alle 30 millisekunnissa. Laitteisiin on myös erityinen EcoFlow-sovellus. Sillä voidaan seurata esimerkiksi latausaseman lataustasoa, muokata asetuksia tai määrittää laitteiden latausnopeuksia. Latausasemien hinnat alkavat 299 eurosta arvonlisäverollisina.

Lisää: EcoFlow (LINKKI), tuotetiedot (LINKKI), video (LINKKI, Youtube) ja edustaja Boston Group (LINKKI)

Kuva: Uudet EcoFlow River 2 -latausasemat voi ladata myös aurinkokennoilla.