Uudenlainen tekoälypiiri oppii ja ennustaa

Japanilainen puolijohdetalo ROHM on kehittänyt vähän tehoa kuluttavan verkon reunalaskentaan sopivan IoT-tekoälypiirin, joka pystyy myös oppimaan ja ennustamaan tulevia ratkaisujaan. Uutuus perustuu japanilaisen Keion yliopiston professori Matsutanin kehittämä oppimisalgoritmeihin.

ROHM:n Endpoint AI-siru koostuu kompaktista ekoälykiihdyttimestä (AI-dedicated hardware circuit) ja vähän tehoa kuluttavasta 8-bittisestä tinyMicon MatisseCORE-suoritinytimestä. Se on yrityksen itsensä suunnittelema piensuoritin, joka on kehitetty tekemään analogiapiireistä IoT-ratkaisuissa entistä älykkäämpiä.

Uusi tinyMicon MatisseCORE-piiri pystyy suorittamaan oppimisen ja päättelyn erittäin alhaisella, vain muutaman kymmenen milliwatin tehonkulutuksella. Se puolestaan mahdollistaa esimerkiksi vikojen ennustamisen reaaliajassa monissa sovelluksissa , joissa normaalit AI-piirit kuluttaisivat liiaksi paljon sähköä.

ROHM:n uusi tekoälypiiri on tulossa tarjolle jo ensi vuoden aikana ja suurempiin volyymeihin vuoden 2024 aikana. Yhtiö aikoo sisällyttää AI-tekoälykiihdyttimen jatkossa myös ainakin osaan valmistajan moottoreille ja antureille tarkoitettuihin piirituotteisiinsa.

Lisää: ROHM (LINKKI), tuote- ja sovellustietoa (LINKKI), Youtube-video (LINKKI) ja Euroopan jakelijat (LINKKI).