Espoolle hopeaa Euroopan innovaatiopääkaupunkikilpailussa

Espoon kaupunki sijoittui toiseksi Euroopan komission innovaatiopääkaupunkikilpailussa (iCapital). Päävoiton vei Aix-Marseillen alue ja kolmanneksi sijoittui Valencia. Tulokset julkistettiin tänään Euroopan Innovaationeuvoston huippukokouksessa Brysselissä.

Espoon alueen tämänvuotinen sijoitus on paras suomalaistulos kautta aikojen. Se on jatkoa Espoon vuosien 2019 ja 2020 finaalisijoille ja kertoo siitä, että Espoossa on sellainen innovaatiokulttuuri, joka kiinnostaa myös Eurooppaa.

Espoon vahvuus oli yhteinen innovaatiotarina Aalto-yliopiston, VTT:n ja yritysten kanssa. Siihen liittyvä ainutlaatuinen innovaatiokulttuuri ja innovaatioyhteisö rakentuu läheisyyden ja luottamuksen, hyvinvoinnin, yhteisen tarkoituksen ja rajat ylittävän radikaalin luovuuden varaan.

”Haluankin kiittää ja onnitella kaikkia Espoon asukkaita, yrityksiä ja koulutus- ja kehittämiskumppaneitamme – emme olisi päässeet Euroopan innovaatiopääkaupunki -finalistiksi ilman heitä”, sanoo kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä.

Menestyminen iCapital-kilpailussa osoittaa, että Espoo on houkutteleva innovaatio- ja toimintaympäristö uusia ratkaisuja kehittäville yrityksille sekä koulutus- ja tutkimuskumppaneille

”Menestys innovaatiopääkaupunkikilpailussa antaa hyvän lähtölaukauksen yhteisen innovaatiotarinamme edistämiselle. Sen avulla pystymme yhdessä strategisten kumppaneidemme Aalto-yliopiston ja VTT:n kanssa houkuttelemaan tieto- ja osaamisintensiivisiä yrityksiä ja osaajia Espooseen”, Mäkelä jatkaa.

Kolmen parhaan joukkoon pääsy tuo Espoolle 100 000 euron palkinnon. Palkintosummalla tuetaan erityisesti sellaista innovaatiotoimintaa, jota maailma tarvitsee esimerkiksi Ukrainan jälleenrakentamisessa.