Aurinkosähköauton valmistus jäi lyhyeksi

Uudenkaupungin autotehtaassa juhlittiin viime vuoden lopulla uudenlaisen Lightyear 0 -aurinkosähköauton sarjatuotannon aloittamista. Valmistus jäi kuitenkin varsin lyhyeksi, sillä hollantilaisyhtiö keskeytti tilaukset ja kertoi keskittävänsä resurssit uuden Lightyear 2-mallin kehittämiseen.

Valmet Automotive kertoi tänään lopettaneensa Uudenkaupungin autotehtaalla Lightyear 0 -mallin valmistuksen. Aurinkosähköautojen tuotanto on työllistänyt autotehtaalla suoraan noin 20 tuotantohenkilöä sekä noin kymmenen toimihenkilöä.

Uutta autoa varten Valmet Automotive on rakentanut kokonaan uuden tuotantotilan, jossa hyödynnetään uusia valmistusteknologisia ratkaisuja, lisäksi linjan suunnittelussa on panostettu vahvasti työergonomiaan ja turvallisuuteen.

Hollantilaisyhtiön Lightyear 0 oli maailman ensimmäinen sarjatuotantovaiheeseen edennyt aurinkosähköauto (solar electric vehicle, SEV), jonka suunnittelussa on painotettu kestävää kehitystä ja käytön helppoutta.

Valmet Automotive julkisti valmistussopimuksen Lightyearin kanssa heinäkuussa 2021 ja ensimmäinen esisarjan auto koottiin syyskuussa 2022.

Lisää: Lightyear (LINKKI), taustoja (LINKKI), Valmet Automotive (LINKKI) ja aiemmat aurinkosähköautoa käsitelleet uutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).

Kuvat: Lightyear ja Valmet Automotive