Verkostomessut keräsi Tampereelle 4324 kävijää

Koronan takia tauolla ollut energia- ja tietoliikenneverkkojen Verkosto23 keräsi Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen 4324 kävijää. Tapahtuma järjestetiin nyt neljättätoista kertaa ja esillä oli uusimpia sähkö- ja energia-alan sekä tietoverkkorakenteita ja palveluita. Päivitetty 27.1.2023.

Tampereen Verkosto23-tapahtuman teemana oli älykäs ja vastuullinen verkosto. ’’Verkosto on ehdottomasti ajankohtaisempi kuin koskaan aikaisemmin’’ sanoi ennakkotiedotteessakin näyttelytoimikunnan puheenjohtaja ja Energiateollisuus ry:n johtaja Janne Kerttula. Mukana oli lähes 200 näytteilleasettajaa.

Haastavassa maailmantilanteessa sähkö- ja tietoliikenneverkot puhuttavat ammattilaisten lisäksi myös tavallisia kansalaisia. Venäjän Ukraina-sota on nostanut energian hinnan ja saatavuuden uudelle tasolle, jolla on vaikutusta myös siirtoverkkojen ja energiankäytön optimointiin uusimman digitekniikan avulla.

Energiaverkot 2035 -seminaarissa syvennyttiin sähköverkkojen rooliin sähkönkäytön ja uusiutuvan energian tuotannon lisääntyessä, etupainotteisen investointien suunnittelun ja toteutuksen, joustavuuden, toimitusvarmuuden, sekä verkon älykkyyden ja kapasiteetin näkökulmista.

Seminaarin jakeluverkkopaneelissa keskusteltiin valvontamenetelmien kehityksestä ja Energiaverkot 2035-visiosta. Tilaisuuden päätti Vuoden Verkostoteon jakaminen, jonka sai tänä vuonna TAKK Tampereen Aikuiskoulutuskeskus, sähköalan koulutus.

Verkosto-tapahtuma oli kaikkia verkkotekniikoita esittelevä tapahtuma, jonka uusin laajennus oli kaukolämpöverkot, jonka rooliin esimerkiksi pienydinvoimaloiden osalta käsiteltiin tulevaisuuden energiajärjestelmissä -seminaarissa. Seuraavan kerran Verkosto-tapahtuma järjestetään Tampereella 22.–23. tammikuuta 2025.

Lisää: Verkosto23 (LINKKI)

Kuva: Verkosto23/Tampereen messut/Jyri Kivimäki