Bosch vahvisti 18 voltin akkuyhteisöään

Saksalainen Bosch vahvistaa pienkoneidensa akkuallianssia nostamalla osakeomistuksensa ruotsalaisen Husqvarnasta 12 prosenttiin. Husqvarna-konserniin sisältyy myös tytäryhtiö Gardena ja sen Flymo-brändi, jotka ovat mukana Boschin Power for All -allianssissa.

Boschin pieniä työkoneita vamistava Power Tools ja Husqvarnan tytäryhtiö Gardena perustivat Power for All -allianssin kesällä 2020. Siihen kuulu tällä hetkellä jo kymmenen eri tuotemerkkiä ja noin 100 laitetta.

”Ladattavia akkuja varten perustettu Power for All -allianssi on menestystarina, jota haluamme jatkaa,” sanoo Boschin Energy and Building Technology- ja Consumer Goods -toimialoista vastaava johtaja Christian Fischer.

Tavoitteena on tarjota kaikille pienlaitevalmistajille laaja, kaikki sovellusalueet kattava 18 voltin akkujärjestelmä, jonka ansiosta samaa akkua voitaisiin käyttää ristiin eri valmistajien laitteissa.

Viime vuonna ruotsalainen Husqvarna toi akkuallianssiin omat puutarhasegmentin pienlaitetuotteensa. Sillä on puutarhatyökalujen lisäksi tuotteita kevyiden rakennuslaitteiden, robottiruohonleikkurien, kastelujärjestelmien ja hiomatyökalujen saralla.

Husqvarnan kolme toimialaa Forest & Garden, Gardena ja Husqvarna Construction. Osakehankinnan läpivienti edellyttää kilpailuviranomaisen hyväksynnän.

Lisää: Bosch Power for All  (LINKKI) ja aiemmat akkuallianssia käsitelleet uutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).