Salauslaite myös liikkuviin laitteisiin

Salaustuotteiden tietoturvahyväksynnästä Suomessa vastaava Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskus (NCSA-FI) on myöntänyt tamperelaisen Insta Groupin VPN-pohjaiselle  SafeLink Lite -ratkaisulle kansallisen hyväksynnän turvaluokalle III (TLIII).

Uusi Insta Groupin TL III hyväksytty SafeLink Lite -salauslaite suojaa turvaluokitellun tiedon käsittelyn niin liikkuvassa ajoneuvossa kuin kotitoimistossa. Se on kehitetty turvaamaan yhteiskunnalle tärkeiden toimijoiden ja korkeaa tietoturvaa kaipaavien yritysten tietoliikennettä.

Pienikokoinen mukana kulkeva salauslaite on valmistajan mukaan markkinoiden edistyksellisin Traficom TL III -hyväksytty VPN-ratkaisu (Virtual Private Network).

Uuden salauslaitteen avulla yksittäinen käyttäjä voi työskennellä turvaluokitellun tiedon käsittelyn parissa niin liikkuvassa ajoneuvossa kuin kotitoimistossa. Se mahdollistaa turvaluokitellun tiedon vahvan suojaamisen ja käsittelyn turvaluokkaan III (TL III) saakka.

Mahdollisuus kytkeytyä salaimella luotettavaan verkkoon on helppoa ja turvallista, olipa käyttäjä työskentelemässä esimerkiksi kotitoimistossa tai liikkuvassa ajoneuvossa maalla, merellä tai ilmassa.

’’Uusi salaintuotteemme Insta SafeLink Lite vastaa asiakkaidemme yhä kasvaviin vaatimuksiin tehdä vaativaa asiantuntijatyötä ajasta ja paikasta riippumatta. Se suojaa yksittäisen käyttäjän ja toimipisteen tietoliikennettä kattavasti ja joustavasti’’, kertoo Instan kyberturvallisuusasiantuntija ja tuotejohtaja Mika Joutsenvirta.

Uusi Insta Groupin SafeLink Lite -tuote esitellään 8.-9.2. Helsingin Koskenrannassa järjestettävässä SecD-Day-tapahtumassa.

Pienikokoisen laitteen paino on 350 grammaa ja se  on myös hiljainen sekä kestää iskuja ja tärinää. Se täyttää standardin MIL STD 810G vaatimukset mekaanisen kestävyyden osalta.

Suorituskyky on optimoitu yhden käyttäjän tietoliikenteen suojaamiseen nopeudella 100 Mb/s. Ratkaisun päätelaitteet voidaan tunnistaa Insta SafeLink Lite:ssä, ja sen avulla voidaan sallia vain hyväksyttyjen päätelaitteiden liittäminen VPN-verkkoon.

Turvallisuutta parantaa myös kaksinkertainen salausmekanismi. Avainmateriaali on eroteltu erilliselle pienelle USB-suojausavaimelle, jonka irrottamalla salaimessa tieto pysyy salattuna.

Tuoteperheen ensimmäinen jäsen Insta SafeLink VPN-ratkaisu hyväksyttiin turvaluokkaan III asti ensimmäisenä kotimaisena tuotteena jo kymmenen vuotta sitten. Se soveltuu organisaatioiden toimipisteiden välisen tietoliikenteen vahvaan suojaamiseen.

TL III hyväksyttyyn Insta SafeLInk -ratkaisuun perustuva kattava Insta SafeLink VPN -palvelu sisältää kaiken tarvittavan korkean turvatason VPN-ratkaisun toteuttamiseksi. Salauslaitteen lisäksi ratkaisuun kuuluvat avainten, konfiguraatioiden ja käyttäjien hallinta sekä salausverkon täysi etähallinta.

Lisää: Insta Groupin SafeLink VPN (LINKKI) ja SecD-Day-tapahtuma 8.-9.2.2023 (LINKKI).