Autojen elektroniikkaan lämmönsiirtogeeli

Amerikkalainen Parker Hannifin Chomerics-yksikkö on julkaissut uuden lämmönsiirtogeelin autoteollisuuteen. Uutuuden luvataan kestävän autojen tärinää äärimmäisen luotettavasti eri lämpötiloissa.

Parker Hannifin Cromericsin yhden komponentin lämmönsiirtomateriaalin Therm-A-Gap Gel 20 tarjoaa autoteollisuuden ratkaisuihin soveltuvan 2,4 W/K·m:n lämmönjohtavuuden. Materiaalin raskas tahnamainen koostumus mahdollistaa hallitun annostelun erilaisilla vahvuuksilla neljään millimetriin asti.

RoHS-vaatimukset täyttävä lämmönsiirtogeeli sopii käytettäväksi –55 … +200 °C:n käyttölämpötiloissa. Se on saatavana kuvan ruiskuversion lisäksi patruuna sekä isommissa määrissä tuontantoon sopinina sankopakkauksissa.

Uutuusgeeli on valmiiksi kovetettu.  Se tarvitsee vain alhaisen puristusvoiman muotoutumiseen kokoonpanopaineessa, mikä minimoi komponentteihin, juotosliitoksiin ja johtoihin kohdistuvan rasituksen. Se kestää esimerkiksi värähtelyn aiheuttamaa liikettä ja tarjoaa hyvän tarttuvuuden.  Ominaisuuksiin lukeutuu myös vähäinen öljynvuotavuus, mikä minimoi lämpönielun tai substraatin pinnalla olevien rasvaisten aineiden muodostumisen käytön aikana.

Uutuusgeeli sopii esimerkiksi autojen elektronisiin ohjausyksiköihin (ECU), muuntimiin, inverttereihin ja latureihin, ADAS-ohjausmoduuleihin ja autojen viihdelaitteisin. Tuote sopii myös moniin eri toimialojen sovelluksiin, kuten virtalähteisiin ja puolijohteisiin, muisti- ja tehomoduuleihin, mikro- ja grafiikkaprosessoreihin, litteisiin näyttöihin ja kuluttajaelektroniikkaan.

Lisää: Chomerics (LINKKI) ja Therm-A-Gap Gel 20 (LINKKI) ja Suomen jakelija OEM Electronics Oy (LINKKI).