Vaisala kehitti uuden optisen nestemittarisarjan

Mittaustekniikoita kehittävä Vaisala on tuomassa kokonaan uuden sukupolven optisten prosessirefraktometrien Polaris-tuotesarjan. Se on ensimmäinen yrityksen kokonaan kehittämä ja valmistama refraktometrisarja, joka mahdollistaa sekä nesteen että kaasun mittaukset teollisuudessa.

Vaisalan uuden Polaris-tuotesarjan instrumenttien toimittamaa dataa voidaan käyttää valmistusprosessien ja lopputuotteiden laadun optimointiin, tehostamaan tuottavuutta ja säästämään resursseja, energiaa ja aikaa eri toimialoilla ja sadoissa eri teollisissa sovelluksissa.

Uusi Polaris-refraktometrialusta vahvistaa edelleen yrityksen modulaarista Indigo-mittausekosysteemiä, joka tuo Vaisalan tuotepäällikkö Jarkko Ruonalan mukaan lisää mittausvaihtoehtoja sovelluksiin.

Vaisalan prosessirefraktometrit mittaavat useiden eri nesteiden pitoisuuksia taitekertoimen avulla suoraan prosessilinjalta reaaliajassa. Mittalaite sopii muun muassa haihdutus-, tislaus-, käymis-, sekoitus-, suodatus-, kiteytymis-, rajanpinnantunnistus-, laimennus- ja uuttoprosesseihin. Polaris-tuotevalikoima tulee maailmanlaajuisesti saataville vuoden 2023 aikana.

Lisää: Vaisala (LINKKI) ja Polaris prosessirefraktometrit (LINKKI) sekä Youtube-video (LINKKI).