Suomalaisyritys vie akkujen mikrotehtaan Kaliforniaan

Kuopiolainen EID Robotics on tehnyt kalifornialaisen Amplen kanssa useiden miljoonien eurojen arvoisen sopimuksen ANT Plant -mikrotehdasratkaisustaan. Yhtiö automatisoi kalifronialaisyritykselle sähköautojen akkujen valmistuslinjan.

Ample valmistaa Kaliforniassa sähköautojen akkuja, mutta myös akkujen vaihtoasemia. Yritys on jo toinen alan yritys, joka valitsee EID Roboticsin ANT Plant-mikrotehdasratkaisun.  EID Robotics valmistaa täysautomaattisia ja modulaarisesti koottavia tuorantolinja.

Kuopiolaisyritys EID:n perustajan ja myyntijohtaja Paavo Käkelän mukaan uusin hanke on loistava esimerkki siitä, kuinka ANT Plant -automaatioteknologia voi auttaa rakentamaan tehokasta tuotantoa paikallisesti sen sijaan, että he ulkoistaisivat tuotannon esimerkiksi Aasiaan.

Amerikkalaisyrityksen haluaa akkujen valmistuksen lisäksi lisäksi nopeuttaa siirtymistä sähköautoihin tarjoamalla akkulatausratkaisun, joka on yhtä nopea, kätevä ja edullisempi kuin polttoaineen tankkaus tänään.  Yrityksen tekniikka mahdollistaa täyteen ladatun akun asentamisen vaihtoasemillaan alle kymmenessä minuutissa mihin tahansa Amplen akustoa käyttävään sähköajoneuvoon.

’’Arvioituamme kaikki markkinavaihtoehdot, päädyimme siihen, että ANT Plant ratkaisun modulaarinen rakenne minimoi sekä kustannukset, että asennusajan laitoksessamme’’, sanoo Amplen toimitusjohtaja Khaled Hassounah.