Tekoälyä ja viimeisintä kuvantamistekniikkaa hammashoitoon

Suomalainen hammashoidon tekniikkaa kehittävä Planmeca esittelee Kölnin kansainvälisillä hammashoidon International Dental Show 2023 -messuilla viimeisimpiä laite- ja ohjelmistoteknologioitaan. Esillä on uudenlaisen hampaidenhoidon työpisteen lisäksi tekoälyllä ryyditetty 3D-kuvantamislaitteisto ja ohjelmistoalusta.

Tämänvuotisessa IDS-tapahtumassa Planmeca julkistaa uusia tuotteita kaikista alan neljästä päätuotekategoriasta, joihin kuuluu hoitokoneet, kuvantamislaitteet, ohjelmistoratkaisut ja CAD/CAM-työkalut. Ne sisältävät nykysuuntauksen mukaisesti runsaasti viimeisint sulautettua elektroniikka ja älykkäitä ominaisuuksia sekä tekoälyllä toteutettuja toimintoja.

Hyvä esimerkki uutuustarjonnasta on kokonaan uusi hammashoidon työpiste potilastuoleineen, joka on suunniteltu erityisesti joustavuutta ja vapautta tarjoamaan runsaine säätöineen ja lisätoimintoineen. Potilastuolin korkeus on esimerkiksi säädettävissä vajaasta 40 sentistä lähes metriin (89 senttiin).

Uutuus on varustettu myös vakiona seitsemän tuuman näyttöruudulla, jonka lisäksi tuyöpiste voidaan varustaa myös isommalla 15-tuumaisella ErgoTouch-kosketusnäyttömonitorilla.

Planmeca esittelee tapahtumassa lisäksi Viso‑tuoteperheen ekstraoraalisten KKTT-kuvantamislaitteiden uusimman tulokkaan. Julkistettu Viso G3 -kuvantamislaite kattaa ekstraoraalisen 2D- ja 3D-kuvantamisen tarpeet ja siinä on mukana myös uusi intuitiivinen ja mukautuva käyttöliittymä, joka tulee saataville myös jo käytössä oleville Planmeca Viso -laitteille.

Planmeca tuo uusia toimintoja myös Romexis -ohjelmistoalustalle, joihin kuuluu uusi tekoälypohjainen KKTT-kuvien segmentointityökalu. Uutta on myös Romexis Ortho Simulator ‑ohjelmistomoduuli oikomishoidon simulaatioiden luomiseksi sekä parannukset jo olemassa oleviin ohjelmistomoduuleihin, esimerkiksi Planmeca Romexis CMF Surgery -moduuliin.

Muihin Kölnin tuotelanseerauksiin lukeutuu Imprex -skannausasema Emerald S ‑intraoraaliskannereille sekä vastaanottokäyttöön tarkoitettu PlanMill 35 ‑jyrsin, joka soveltuu sekä kuiva- että märkäjyrsintään.  Planmeca lanseeraa myös uuden xBWT Clean Water Systems -puhdasvesijärjestelmien tuotevalikoiman. Kölnissä on esillä lisäksi  ensimmäinen koko kehon kuvantamisen painonvarauksessa mahdollistava TT-kuvantamislaite Planmed XFI, jonka valmistaa Planmecan tytäryhtiö Planmed.

Planmeca esittelee tapahtumassa myös uuden liikuteltavan suun hanpaiston Imprex-skannausaseman, joka mahdollistaa potilaan suun terveystilanteen esittämisen myös potilaalle havainnollistavalla tavalla. 15-tuumaisella kosketusnäytöllä varustetussa skannausasemassa on integroituna tietokone, johon on asennettu Planmecan Romexis-ohjelmisto.

Taustaa: Suomalainen terveysteknologian yritys Planmeca on alansa suurin yksityisomistuksessa oleva yritys, joka on tunnettu vahvasta tuotekehityksestään ja tunnistettavasta muotoilustaan. Se on osa Planmeca Groupia, joka työllistää maailmanlaajuisesti lähes 4 500 henkilöä.

Päivitetty