Volvo sai jopa tuhannen sähkökuorma-auton tilauksen

Volvo Trucks on allekirjoittanut aiesopimuksen 1 000 sähkökuorma-auton myymisestä vuoteen 2030 mennessä rakennusratkaisuja tuottavalle sveitsiläiselle Holcimille. Ensimmäiset 130 kuorma-autoa toimitetaan vuosina 2023 ja 2024.

Sopimus mahdollistaa Holcimin ja Volvo Groupin laajemman kumppanuuden yritykset kertovat tiedotteessaan.  Korvaamalla 1000 nykyistä Volvo FH -dieselkuorma-autoa Volvo FH Electric -kuorma-autoilla, jotka käyttävät vihreää sähköä tyypillisellä reitillä, voitaisiin säästää jopa 50 000 tonnia hiilidioksidipäästöjä vuodessa.

”Pitkäaikainen yhteistyö ja vahva sitoutuminen todelliseen muutoksen tekemiseen ovat olennaista, jotta suuria hiilidioksidipäästöjä voidaan vähentää’’, sanoo Martin Lundstedt, Volvo Groupin toimitusjohtaja.

Molemmat yhtiöt ovat sitoutuneet Science-based targets -aloitteeseen, joka ajaa kunnianhimoisia ilmastotoimia yksityisellä sektorilla, ja molemmat ovat myös First Movers Coalitionin (FMC) perustajajäseniä. Se on yhteenliittymä, joka käyttää ostovoimaansa luodakseen ​​varhaismarkkinoita innovatiivisille puhtaille teknologioille kahdeksalla vaikeasti hillittävällä alalla.

Kuva: Volvo