Ukrainaan suomalaisia sykeantureita

Suunnosta liikkeelle lähtenyt Movesense toimittaa puolustustaistelua käyvään Ukrainaan syke- ja EKG- antureita paikallisen terveysyritys Knopkan kanssa. Movesensen anturit tulevat osaksi sairaaloiden langatonta sairaanhoitajan kutsujärjestelmää.

Movesense-yhteensopivuuden avulla ukranalainen Knopka tuo kokonaisuuteen langattomat sairaanhoitajahälytykset anturien mittaaman datan perusteella. Järjestelmä on käytössä jo yli kymmenessä sairaalassa Ukrainassa yhteensä yli 2000 vuodepaikalla.

’’Järjestelmä ei vaadi kiinteitä asennuksia, joten sen skaalaaminen on helppoa väliaikaisiinkin tarpeisiin. Se auttaa hoitajia pelastamaan ihmishenkiä tehokasta potilasvalvontaa vaativissa tilanteissa’’, arvioi Movesensen toimitusjohtaja Jussi Kaasinen.

Movesense Medical on kevyt, puettava anturi yksikanavaisen EKG:n, sykkeen, sykevaihtelun ja liikkeen mittaamiseen. Se on EU:n MDR -asetuksen mukainen luokan IIa lääkinnällinen laite.

Kuva: Knopkan langaton hälytinjärjestelmä (punainen), että Movesensen potilaaseen asennettava anturi (musta).