Vedenkestävä MEMS-anturi IoT-ratkaisuihin

ST Microelectronics on esitellyt teollisen Internetin sovelluksiin vettä ja muita nesteitä kestävän Mems-pohjaisen paineanturin. Se soveltuu teollisuuden internet-ratkaisujen lisäksi kotielektroniikan sovelluksiin. Uutuuden käyttöiäksi luvataan kymmenen vuotta.

ST Microelectronicsin Mems-pohjainen ILPS28QSW tarjoaa absoluuttiset painelukemat, tarkkuudella 0,5 hPa. Mittauslukemat ovat valittavissa täyden asteikon alueella 260-1260hPa tai 260-4060hPa. Anturi käyttölämpötila-alue -40 °C – 105 °C.

Anturin 24 bitin tarkkuus ja hyvä ympäristökestävyys tekevät siitä sopivan esimerkiksi kaasu- ja vesimittauslaitteisiin, mutta myös kulutuselektroniikan laitteisiin kuten säämittareihin, ilmastointilaitteisiin ja erilaisiin älykkäisiin kodinkoneisiin.

ILPS28QSW-anturi on pakattu suljettuun sylinterimäiseen elementtiin ja sen on pintaliitosasennettava. Siinä on keraaminen alusta, joka estää nesteen läpäisyn, ja kastelugeeli, joka suojaa piirejä ajoneuvosovelluksissa.

Anturipiirin kansi on tiivistetty O-renkaalla ja kiinnitetty epoksiliimalla, joka tarjoaa IP58-suojausluokituksen eli ratkaisu kestää upotuksen yli metrin veteen ja jopa kymmenen baarin ylipaineen. Anturipiiri on IEC 60529- ja ISO 20653 -sertifioitu. Siinä on myös sähköstaattisen varauksen Qvar-tunnistus, joka painesignaalin kanssa mahdollistaa nestetason että pienimpienkin vuotojen seurannan kodinkoneissa ja teollisuusprosesseissa.

Uutuudessa on paineanturiosan lisäksi lämpötilakompensointi ja FIFO-muisti. Piiri käyttää tiedonsiirtoon I2C/MIPI-I3C-tietoliikenneliitäntää jossa lähtödatanopeus on valittavissa välillä 1 Hz – 200 Hz. Piirin käyttöjännitealue on 1.7-3.6 volttia.  Se on valmistajan mukaan ensimmäinen Mems-pohjainen vesi-/nestetiivis absoluuttisen paineanturi, jolle on ilmoitettu kymmenen vuoden käyttöikä. Pienemmillään ILPS28QSW käyttää vain 1,7 mikroampeeria.

Lisää: ST Microelectronics (LINKKI), tuotetiedot (LINKKI1) ja (LINKKI2) ja esite  (LINKKI, pdf) ja jakelijat (LINKKI, valitse Finland).