Fotoniikan tapahtuma keräsi yli kolmesataa kävijää

Viime viikolla Joensuussa järjestetty Optics & Photonics Days 2023 keräsi runsaat kolmesataa rekisteröitynyttä konferenssiosallistujaa, joista joka neljäs saapui ulkomailta. Tapahtuma koostui laajan seminaaritarjonnan lisäksi yritysnäyttelystä ja joukosta oheistapahtumia tieteellisine poster-osuuksineen.

Tieteelliseen tapahtumaan kuuluivat myös tekniikkaposterit, joita tässä esittelee Tampereen yliopistosta Nikita Kikilich.

Optiikkatapahtuman näytteilleasettajien pisteillä oli mahdollisuus kokeilla esimerkiksi joensuulaisen Dispelix kehittämiä lisätyn todellisuuden älylaseja sekä Microsoftin yhdistetyn todellisuuden laseja. Uuden sukupolven älylaseja hyödynnetään muun muassa koulutuksessa, terveydenhoidossa sekä teollisuudessa parantamaan käyttäjän tarkkuutta ja tulosta.

Asiantuntijaesitysten lisäksi tapahtumassa järjestettiin monipuolista oheisohjelmaa. Photonics Centerissä järjestetyssä oheistapahtumassa esiteltiin myös Active Alignment -palvelua, jota voivat hyödyntää muun muassa kameravalmistajat prototyyppien valmistamisessa. Lisäksi Suomen Akatemian rahoittaman fotoniikan PREIN-lippulaivaosuudessa keskusteltiin muun muassa tutkimuksen ja teollisuuden yhteistyön merkityksestä.

Tapahtuman yhdessä Women in Photonics -osuudessa kuultiin alalla työskentelevien kolmen merkittävän pörssiyhtiön Microsoftin, Vaisalan, sekä Modulightin johto- sekä asiantuntijatehtävissä toimivien naisten näkemyksiä alan kehityksestä. Lisäksi osaajien ja yritysten törmäyttämiseksi torstaina teollisuusnäyttelyn yhteydessä järjestettiin myös rekrytointitapahtuma.

Keskiviikon konferenssi-illallisella alan yhteistyöjärjestö Photonics Finland sai myös uuden hallituksen. Puheenjohtajaksi valittiin Kim Grundström ja varapuheenjohtajaksi Heidi Piili. Lisäksi Senop Oy palkittiin vuoden fotoniikkayrityksenä.

Kuvat: Photonic Finland