Kätevä IoT-paikannin aurinkokennolla

Teleoperaattori Vodafonen saksalaisyhtiö Grandcentrix on kehittänyt uudenlaisen aurinkoenergialla toimivan Asset Solar -seurantalaitteen. joka mahdollistaa tavaroiden helpon seurannan tuotannossa tai logistiikassa. IoT-moduulin valmistaa suomalaistaustaisen Scanfilin Kiinan tehdas Suzhounissa.

Vodafonen Asset Solar on tehty alun perin pelkästään laivakonttien seurantaan, mutta  ’’Uutuus sopii myös erilaisten perävaunujen, generaattoreiden, työkalujen, laivakonttien tai kollien seurantaan”, kertoo Grancentrixin tuotepäällikkö Sebastian Boll. 

”Integroidun aurinkomoduulin ja kestävän akun ansiosta seurantalaite on huoltovapaa ja laitteen on arvioitu saavuttavan yli kahdeksan vuoden käyttöiän’’. vakuuttaa Boll. Laitteessa on valmiiksi asennettu SIM-osuus. Moduulille on tuki avustettuun A-GPS-paikannukseen, kapean kaista IoT- ja LTE-M-yhteyksiin. Mukana on myös halutut salaustoiminnot.

Vodafone tarjoaa asiakkaalle lisäksi kokonaisvaltaisen seurantaratkaisun, joka pitää sisällään kansainväliset tietoyhteydet, tukipalvelut ja IoT-seuranta-alustan tavaroiden hallintaa varten.  Nyt saksalaisyhtuö on sopinyt myös uuden IoT-tuotteen valmistuksesta sekä edelleen kehityksestö suomalaistaustaisen Scanfilin kanssa valmistaa laitteet Kiinan Suzhounissa sijaitsevalla tehtaallaan.

Lisää: Grancentrix (LINKKI) ja Asset Solar trackerin tuotetiedot (LINKKI)