Tekoäly ja kyberturvallisuus syksyn NBForumissa

Tulevan syksyn Nordic Business Forumin yhdeksi keskeiseksi puheenaiheeksi on nousemassa tekoälyn kehitys ja sen vaikutukset globaaliin talouteen, sekä kyberturvallisuuden uudet riskit teköälyn kehittymisen myötä. Syyskuussa Helsingissä järjestettävä Nordic Business Forum on julkistanut tekoälyn uutena alateemana sekä kaksi uutta puhujaa odotetulle vuoden 2023 tapahtumaan.

Nordic Business Forumin uusin alateema, tekoäly, liittyy aiemmin vahvistettuihin teemoihin, joita ovat resilienssi, johtajuus ja innovaatiot. Tekoälyteeman myötä puhujajoukkoon liittyy myös maailmanlaajuisestikin tunnettu suomalainen kyberturvallisuuden asiantuntija Mikko Hyppönen. 

Mikko Hyppönen, WithSecure ja F-Secure.

Hyppönen Hän on saanut tunnustusta ympäri maailman, kuten esiintymisiä kansainvälisillä televisiokanavilla ja luentoja arvostetuissa instituutioissa. Hän on pitänyt vakuuttavia arvostettuja TED-puheita ja kirjoittanut tietoturvaaiheesta laajalti. Nykyisin hän toimii nykyisin Chief Research Officerina WithSecuressa ja Principal Research Advisorina F-Securella.

Vuonna 2019 tapahtumassa esiintyi ’’leiritulen’’ äärellä Applen tekniikkavirtuoosi Steven Wozniak. Kuva: Pasi Salminen / Nordic Business Forum.

Tulevan Nordic Business Forumin lavalla tekoälyaluetta käsittelee myös futuristi Amy Webb, joka puhuu tekoälyn tulevaisuudennäkymistä.

Myös sarjayrittäjä Scott Galloway puhuu tapahtumassa tekoälyn kasvun monista vaikutuksista maailmantalouteen, sekä sen implikaatioista yrityksille ja yritysjohtajille.  Aihetta käsitellään lisäksi lavaohjelman välissä HS:n Vision-osaston lavalla, jossa asiantuntijoita haastatellaan tekoälyyn ja kyberturvallisuuteen liittyvissä kysymyksissä.

Nordic Business Forum kokoaa vuosittain yhteen 7 500 johtajaa ja yrittäjää yli 40 eri maasta sekä tavoittaa nykyisin myös videostreamin kautta järjestäjien mukaan arviolta 20 000 ihmistä. Osallistumismaksu on vajaasta kahdesta tuhannesta eurosta kolmeen tuhanteen euroon. Aiemmin puhujina tapahtumissa ovat olleet maailmanluokan poliitikkonimistä Al Goresta tunnettuihin yritysjohtajiin kuten Jack Welchiin ja Sir Richard Bransoniin ja Applen tekniikkavirtuoosi Steven Wozniakista elokuvatähti Arnold Schwarzeneggeriin.

Ensi vuonna Italian entinen pääministeri

Vuoden päästä Nordic Business Forum 2024 järjestetään syyskuun 25-26. päivä jälleen Helsingin Messukeskuksessa. Ensi vuoden teemana on rohkea johtajuus, ja alateemoina strategia, asiakaskokemus, sekä avainosaamisen kehittäminen. Puhujina tapahtumassa ovat muun muassa professori ja kirjailija Brené Brown, Italian entinen pääministeri Mario Draghi, sekä organisaatiopsykologian asiantuntija Adam Grant.

Lisää: Nordic Business Forum, 27.-28.9.2023, Helsinki (LINKKI), vuoden 2024 tapahtuma (LINKKI) ja Uusiteknologian uutinen Wozniakin puheesta vuoden 2019 NBforumissa (LINKKI).

Kuvituskuvat: NBForum

Päivitetty