Tampere aktivoi piiriosaamistaan uudella rekrytoinnilla

Tampereen seutu  vahvistaa panostusta mikropiiriteollisuuteen palkkaamalla uuden mikropiiriohjelman johtajaksi Petri Räsäsen. Hänen ensimmäisiä  tehtäviään  on laatia ohjelma, joka nostaa Tampereen alueen asemaa laajemminkin alan teknologioissa.

Tampereen siruhankkeen uusi ohjelmajohtaja Petri Räsänen on toiminut aiemmin Pirkanmaan liitossa Innovaatio- ja tulevaisuustyön johtajana sekä Työ- ja elinkeinoministeriössä digipolitiikkatiimin johdossa. Mikropiirit ovat olleet osa myös nykyistä työnkuvaa. Räsänen aloittaa Business Tampereen uudessa tehtävässään 14. elokuuta 2023.

Ohjelmajohtaja Petri Räsänen, Business Tampere. Kuvaaja Rami Marjamäki

’’Tavoitteena on, että tämän vuosikymmenen loppuun mennessä meillä on Tampereen seudulla merkittävä eurooppalainen siruosaamiskeskus, joka sisältää suunnittelua, valmistusta ja vahvaa tutkimus- ja kehitystoimintaa’’, kertoo Petri Räsänen (kuvassa).

Tällä hetkellä mikropiirsirut suunnitellaan pitkälti Yhdysvalloissa ja valmistetaan Taiwanissa, mutta Euroopan unioni haluaa vahvistaa maanosan siruomavaraisuutta ja Suomi siinä mukana. ”Haluamme olla vahva tekijä tässä arvoketjussa”, Räsänen summaa kehityssuunnitelmiaan.

Tampereella on nykyisin alan yrityksiä, tutkimustoimintaa kuten SoC-sovelluspiirien kehitystä ja uusimpana tulossa olevalasereiden yhteistehdas valmistamiseen. Lisäksi Tampereella on runsaasti muutakin piirisuunnitteluosaamista sekä elektroniikkaa soveltavia ja tutkivia yrityksiä robottiautoista nosto- ja kaivosteollisuuden laitteisiin.

Lisää: Siruja Suomesta hanke -uutinen 13.3.2023 (LINKKI), uusi SoC-huippukesk26.5.2023 (LINKKI) ja  Tampereen eri kehityshankkeita ja yrityksiä käsitelleet uutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).

Kuvituskuva: Tampere SocHub